Насамперед скажемо, що шакшука – традиційна єврейська страва з яєць, хоча батьківщиною її вважається північна Африка. Згідно з класичним рецептом, яйця повинні не смажитися на сковороді, а тушкуватися разом з овочами та спеціями.

І ще Гучні кінопрем'єри онлайн: новинки Warner Bros. тепер будуть доступні на OLL.TV

Зрештою, варіацій рецептів є безліч. І у нас також дещо змінений спосіб приготування. Розповіла про нього дієтологиня Наталя Макієнко. Ми ж додамо, що ця страва ідеальна тим, що підходять для будь-якого прийому їжі. Нею можна ситно поснідати, пообідати і навіть повечеряти. Тож приступати до готування можна тоді, коли вам зручно.

Альтернативний рецепт яєчні шакшуки

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 штуки;
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 головки;
  • Помідори – 3 штуки середнього розміру;
  • Томатна паста – 3 столових ложки;
  • Зіра – 0,5 чайної ложки;
  • Сіль, перець та зелень – на ваш смак;
  • Олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю наріжте дрібними кубиками та відправте смажитися у сковорідку.
  2. Тим часом зніміть з помідорів шкірку та теж наріжте кубиками. Додайте їх до цибулі і смажте ще 2 – 3 хвилини.
  3. Після цього додайте томатну пасту, спеції, сіль та тушіть ще 10 хвилин.
  4. Відваріть яйця-пашот окремо та викладіть їх уже на готову овочеву основу.

Смачного!

Читайте також Ідеальне доповнення до будь-якого гарніру: приготуйте гуляш за рецептом з 50-х років


Шакшука за рецептом Наталі Макієнко / Фото instagram

Текст публікації Наталі Макієнко:

Новий рецепт. Хочу поділитися рецептом шакшуки – це страва з яєць. Я дізналася про неї в Ізраїлі і відтоді готую, але у своєму варіанті. Шакшука підходить як для ситного сніданку, так і для вечері (тільки без хліба).

На 1 порцію знадобиться:

Яйця - 2 шт
Цибуля ріпчаста - ½ головки
Томати - 3 шт середнього розміру
Томатна паста - 3 ст. л.
Зіра - ½ ч. л.
Рафінована олія оливкова (бо її можна нагрівати) або гхі - ½ ст. л.
Рожева сіль та зелень на смак

Готуємо:

Томати ошпарюємо і знімаємо шкірку, нарізаємо їх шматочками.
Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на змащеній сковороді, додаємо туди ж томати. Обсмажуємо ще 2-3 хвилини.
Додаємо томатну пасту, спеції, сіль та тушимо ще близько 10 хвилин.

Далі можливі два варіанти:
Яйця можна відварити окремо і викласти зверху протушкованої томатно-цибульної основи (яйця-пашот).
А можна яйця розбити та відокремити білки від жовтків. Вливаємо білки в овочеву суміш та перемішуємо. Потім у овочевій суміші робимо поглиблення ложкою та вливаємо туди жовтки. Тушимо до готовності білка – мінімум 3-4 хвилини.