Яєчні мафіни – популярний європейський сніданок, варіацій приготування якого існує безліч. Проте дієтолог Андрій Невський підготував рецепт з продуктів, які точно є у кожному холодильнику. До того ж такий сніданок стане ідеальним перекусом, який можна прихопити з собою, адже яєчні мафіни смачні як теплі, так й холодні.

І ще Форма має значення: як обрати для страви правильний вид макаронів

Як швидко приготувати яєчні мафіни: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • яйця – 100 грамів;
  • молоко (жирність 2,5%) – 30 грамів;
  • легкий сир (жирність 16%) – 30 грамів;
  • помідор – 70 грамів;
  • зелень, сіль – на ваш смак.

Спосіб приготування:

  1. Яйця змішайте з молоком та посоліть.
  2. Сир натріть, зелень і помідор поріжте на маленькі шматочки та додайте до яєць з молоком – усе добре перемішайте.
  3. Вилийте суміш у формочки для кексів (якщо силіконові форми – їх краще змастити олією);
  4. Запікайте у духовці 30 хвилин при 180°C.

Смачного!

Читайте також Снідайте правильно: рецепт бутерброда з тунцем і яйцем пашот нашвидкуруч

Текст публікації Андрія Невського:

І знову у нас сніданок. Цей рецепт ми взяли з книги рецептів – класного онлайн-сервісу, який ми зараз активно розвиваємо. Щотижня завантажуємо нові рецепти, зробили зручний пошук за інгредієнтами та організуємо кулінарні майстер-класи з професійними кухарями.

Книга рецептів – це збірник смачних страв, придуманих спеціально для Школи комфортного схуднення. Вони збалансовані. Тобто на сніданок білки й жири, на вечір – білки та вуглеводи.

У всіх стравах є фото, вже пораховані КБЖУ і детальний рецепт. Інгредієнти для них можна купити в будь-якому магазині.

Інгредієнти:

яйця – 100 грамів;
молоко (жирність 2,5%) – 30 грамів;
легкий сир (жирність 16%) – 30 грамів;
помідор – 70 грамів;
зелень, сіль – на ваш смак.

Спосіб приготування:

Яйця змішайте з молоком і посолити.
Сир натріть, зелень і помідор поріжте на маленькі шматочки і додати до яєць з молоком. Перемішайте.
Вилийте в формочки для кексів.
Запікати в духовці 30 хвилин при 180°C.