Навіщо таке розмаїття і якої форми вироби обрати для конкретної страви – про це читайте далі.

Важливо Знай своїх: Олександр Педан довів, що макарони з м'яких сортів пшениці не гірші, ніж з твердих

Типи макаронних виробів

Передусім, макаронні вироби розрізняються за довжиною (на довгі та короткі), а також за призначенням (для фарширування й запікання). Серед коротких розрізняють фігурні та супові. Утім, розподіл цей досить умовний, адже ніхто не забороняє замість короткої вермішелі додати до супу спіральки чи ріжки, а замість великих трубчастих канелоні нафарширувати й запекти "мушлі".

Бренд "Тая" виготовляє продукцію на будь-який смак / Фото "Тая"

Довгі макарони

До цього виду належать, зокрема, спагеті, спагетіні, а також соломка та лапша. Щоб страва була смачнішою та ароматнішою, спагеті зазвичай подають із різними соусами. Це можуть бути загальновідомі болоньєзе чи карбонара, соус з обсмаженими креветками, помідорами та часником або вершковий з грибами. Також гладкі довгі макарони можна посипати сиром або зробити до них підливу з курячого філе, зелені та лимонного соку.

Короткі макарони

Це знайомі всім нам спіральки, завитки, ріжки, пера, вермішель – варіантів безліч. Такі макарони найчастіше поливають густим соусом зі шматочками м'яса чи овочів. Це дає змогу якнайповніше відчути смак заправки. А дрібні макарони, як правило, додають до перших страв, адже, скажімо, павутинка швидко готується й робить смак страви насиченішим.

Для фарширування підійдуть великі трубочки, равлики або черепашки, які начиняють м'ясом, сиром, зеленю та заливають соусом. А для класичної страви лазанья вибирайте однойменні макаронні вироби, або не лінуєтесь розкачувати тісто власноруч.

Цікаво Не твердими сортами єдиними: як корисно й смачно готувати макарони з м'якої пшениці

Смачні страви від ТМ "Тая"

Соломка із соусом аматричана

Інгредієнти (на 2 порції):

  • соломка "Тая" – 200 грамів;
  • копчена грудка, бекон або панчета – 100 грамів;
  • томати у власному соку (консервовані без оцту або свіжі без шкірки) – 350 грамів;
  • сир пекорино чи пармезан – 30 грамів;
  • петрушка – 1 пучок;
  • цибуля – 1 штука;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль та перець – на ваш смак.

Соломка із соусом аматричана приємно здивує ваших гостей / Фото "Тая"

  1. Для соусу наріжте м'ясо невеличкими кубиками, викладіть до нагрітої сковорідки й підсмажте до рум’яної скоринки.
  2. Цибулю та часник почистіть. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, часник – тонкими пластинками. Додайте до м'яса й обсмажте до золотавого кольору.
  3. Додайте до соусу дрібно нарізані чи збиті у блендері томати, сіль та перець.
  4. Доведіть до кипіння й тушкуйте 10 – 15 хвилин.
  5. Відваріть соломку "Тая".
  1. На дрібній тертці натріть сир.
  2. Наріжте петрушку.
  3. Готову соломку перекладіть до сковорідки із соусом. Усе як слід перемішайте.
  4. Посипте страву сиром і петрушкою.

Готово! Можна подавати до столу.

Спагеті із соусом болоньєзе

Інгредієнти:

  • Спагеті "Тая" – 450 – 600 грамів;
  • м'ясний фарш (із телятини чи асорті) – 900 грамів;
  • цибуля – 900 грамів;
  • часник – головка;
  • оливкова олія – 50 мілілітрів;
  • базилік, петрушка та орегано – по 50 грамів;
  • томатна паста – 100 грамів;
  • сир – 100 грамів;
  • м'ясний бульйон – 250 мілілітрів;
  • кетчуп – 150 грамів.

Спагеті із соусом болоньєзе / Фото Pixabay

  1. Для соусу болоньєзе цибулю та часник почистіть і дрібно наріжте. Викладіть на розігріту сковорідку з оливковою олією й обсмажте до золотавого кольору.
  2. До цибулі та часнику додайте фарш.
  3. Соус посоліть, поперчіть і потримайте на вогні близько 20 хвилин.
  1. Відваріть спагеті "Тая".
  2. Зелень подрібніть і додайте до сковорідки з фаршем.
  3. Помідори, томатну пасту та кетчуп збийте блендером до однорідності, додайте бульйону й ще раз збийте.
  4. Залийте цією сумішшю фарш і за потреби ще трохи посоліть. Потушкуйте 15 – 20 хвилин.
  5. Заправте готові спагеті "Тая" соусом, посипте тертим сиром і подавайте до столу.

Смачного!