Хай там що, але проколи під час приготування їжі трапляються і у справжніх майстрів своєї справи, і у кулінарів-початківців. Легко пиріг перетримати у духовці – пригорить, молоко недогледіти, яке може збігти на плиту. Нині ж поговоримо, що робити, якщо суп чи то бульйон вийшли жирнішими, ніж ви очікували. Зберігайте лайфхак та прокачуйте свої скіли на кухні разом з Ідеї 24!

Це цікаво 5 найдивніших кулінарних лайфхаків за останні 100 років

Так, аби забрати зайвий жир з супу, вам знадобляться усього дві речі: металевий черпак та лід.

Як швидко прибираю жир з супу

  1. У металевий черпак щедро насипте колотого льоду (якщо немає льоду, черпак можна охолодити, наприклад, крижаною водою).
  2. Дном черпака проведіть по поверхні супу (стежте, щоб шматки льоду не потрапили у каструлю).
  3. Жир миттєво збереться та застигне на холодному металі.
  4. Викиньте жир, помийте черпак і повторіть знову, якщо потрібно.

Читайте також Кухонний пілінг: як відчистити дерев'яну дошку для нарізання від чорних плям

Дивіться на відео, як зняти жир із супу чи бульйону