Не секрет, що на кухні заведено мати хоча б три обробні дошки – для хліба, м'яса та овочів. І, звісно, їх потрібно ретельно мити після кожного використання. Але далеко не кожен дотримується таких неписаних рекомендацій.

Більше лайфхаків Як натерти часник і не забруднити посуд: трюк, про який ви й не здогадувалися

Оскільки ми не завжди маємо окрему дошку для кожної групи продуктів, очищення – обов'язкова процедура, якій рідко приділяємо достатньо уваги. Зазвичай це обмежується простим споліскуванням у проточній воді + миття губкою з миючим засобом. Тож час від часу треба влаштовувати глобальнішу чистку.

Як відчистити чорні плями на дерев'яній дошці для нарізання

  1. Змочіть дошку теплою водою.
  2. Рясно засипте її сіллю та добре потріть рукою по усій поверхні.
  3. Другим шаром нанесіть харчову соду та також потріть.
  4. Тоді залийте це оцтом і зачекайте 10 хвилин.
  5. Останній крок – змийте усе теплою водою.

Результат вас здивує!

Читайте також Готуємо вдома ту саму картоплю фрі з McDonald's: рецепт, який підкорить усіх