Яловичина під кисло-солодким соусом – одна з найпопулярніших варіацій приготування м'яса у китайській кухні. І якщо ви любите східні нотки, то зовсім не обов'язково бігти у китайський ресторан – спробуйте приготувати цю просту і водночас вишукану страву вдома.

І ще Форма має значення: як обрати для страви правильний вид макаронів

Нутриціологиня Надія Пахірко поділилася смачним рецептом, яким вдасться здивувати і рідних, і гостей.

Яловичина у кисло-солодкому соусі: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • Яловичина – 800 грамів;
  • Помідори – 300 грамів;
  • Перець болгарський – 300 грамів;
  • Цибуля ріпчаста – 150 грамів;
  • Оцет 9% – 30 мілілітрів;
  • Замінник цукру – 8 грамів;
  • Сіль, спеції – на ваш смак.

Спосіб приготування:

  1. М'ясо розділіть на невеликі шматочки, перець поріжте соломкою, а помідори – переблендеруйте.
  2. Викладіть усе в глибоку сковороду і тушкуйте приблизно 1 годину.
  3. Аби додати східного смаку, для заправки змішайте сіль, спеції, оцет і замінник цукру та додайте цю суміш до м'яса.
  4. Потушкуйте ще усе разом 25 – 30 хвилин і можна подавати.

Смачного!

Читайте також Як смачно додати маш у раціон: оригінальний рецепт салату для спекотного сезону


Яловичина у кисло-солодкому соусі / Фото instagram

Текст публікації Надії Пахірко:

Порахувала для вас КБЖУ, щоб ви могли відміряти свій розмір порції. Готуйте з задоволенням і худніть смачно.

КБЖУ на 100 грамів: 108,2 / 10,1 / 6,3 / 2,8

Яловичина у кисло-солодкому соусі

Інгредієнти:
Яловичина - 800 гр
Помідори - 300 гр
Перець болгарський - 300 гр
Цибуля ріпчаста - 150 гр
Оцет 9% - 30 мл
Замінник цукру - 8 гр
Сіль, спеції - на смак.

Готуємо:
Яловичину порізати невеликими шматочками.
Помідори збити за допомогою блендера.
Перець порізати соломкою.
Все викласти в глибоку сковороду з хорошим а/п покриттям і тушкувати ~ 1 годину.
Для заправки змішати сіль, спеції, оцет, замінник цукру.
Додати до м'яса, добре перемішати і тушкувати ще 25-30 хвилин.