Нутриціологиня Надія Андрєєва розповіла, як приготувати цікавий салат з маша. За її словами, це найлегший і смачний спосіб включити ці бобові у свій літній раціон. Страва виходить дуже оригінальною, а готується вона швидко й не вимагає якихось складних інгредієнтів. Тож беріть рецепт на замітку!

І ще Не твердими сортами єдиними: як корисно й смачно готувати макарони з м'якої пшениці

Маш, вігна промениста

або, як ще інколи називають, –

боби мунг чи золотиста квасоля

— це зернобобова культура, що широко вирощується у Південній Азії, зокрема в Індії, Бангладеші і Пакистані. Боби маленькі, зелені, овальної форми. Маш містить велику кількість поживних речовин і є відмінним джерелом білка, який нормалізує чутливість до інсуліну.

Рецепт салату з маша
Рецепт салату з маша / фото lavrentieva-kitchen

Салат з маша: швидкий рецепт

Інгредієнти:

  • 250 грамів маша (замочіть у подвійному об'ємі води протягом ночі або мінімум на 8 годин);
  • 500 грамів сирих, дрібно нарізаних овочів (наприклад, перець, кабачок, морква);
  • 3 середні цибулини;
  • 1 столова ложка кокосової олії;
  • 2 жмені свіжого коріандру (або петрушки);
  • орегано, базилік – на ваш смак;
  • морська сіль – на ваш смак;
  • 1 чайна ложка меленої куркуми;
  • 1 – 2 зубчики часнику (дрібно порізати);
  • 1-сантиметровий шматочок імбиру (дрібно порізати).

Для соусу:

  • 120 мілілітрів оливкової олії;
  • 4 столові ложки лимонного або лаймового соку (або 3 столові ложки яблучного оцту);
  • 1 столова ложка соусу тамарі (або морська сіль на ваш смак).

Спосіб приготування:

  1. Злийте воду від бобів і добре промийте. Покладіть у каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні протягом 20 хвилин (боби повинні бути м'якими, але при цьому не перевареними).
  2. Поки боби готуються, змішайте всі інгредієнти для соусу у великій мисці і додайте туди нарізані кубиками овочі.
  3. Злийте воду з маша, потім додайте його в миску і добре перемішайте, щоб боби ввібрали заправку.
  4. Обсмажте цибулю у кокосовій олії на повільному вогні протягом 10 хвилин до м'якості і золотого кольору. Додайте спеції, часник, імбир і дрібку солі та смажте ще 2 хвилини.
  5. Перекладіть в миску з бобами частину суміші з цибулею. Додайте нарізану свіжу зелень і приправити сіллю та перцем, потім посипте цибулею зі спеціями, що залишилася.

Смачного!

Читайте також Як лише з кавуна та м'яти приготувати вдома божественний літній напій: швидкий рецепт