Нутриціологиня Надія Андрєєва продовжує ділитися з підписниками незвичайними рецептами. На цей раз вона розповіла, як приготувати локшину з цукіні. Попри те, що на приготування страви у вас піде лише 10 хвилин, найвідданіші шанувальники макаронів обов'язково оцінять таку альтернативу.

І ще Неймовірна смакота: топ-5 популярних соусів до макаронів

Як приготувати спагеті з цукіні: рецепт на 2 порції

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 3 середніх або великих цукіні;
  • сік половини лимона;
  • 1 невеликий авокадо;
  • морська сіль і чорний перець – на ваш смак;
  • гілочка базиліку для прикраси;
  • куряче філе, приготоване на грилі;
  • 2 столові ложки песто.

Спосіб приготування локшини:

  1. У великій сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні.
  2. На спеціальній спіралеподібній тертці зробіть довгу локшину з цукіні. Викладіть її на сковороду і готуйте 3 хвилини до стану аль-денте.
  3. Збризніть лимоном, додайте сіль і перець на смак. Відкладіть в сторону.
  4. У середній чаші з'єднайте песто і лимонний сік. Додайте авокадо і змішайте його з соусом, добре розімніть.
  5. Змішайте суміш з пастою з цукіні та перемішайте, щоб соус повністю покрив локшину.
  6. Приправте сіллю і перцем. Прикрасьте листочками базиліку.

Смачного!

Читайте також Фаршировані кабачки, запечені у духовці: швидкий рецепт ситного обіду

Домашня локшина з цукіні
Домашня локшина з цукіні / Фото instagram

Текст публікації Надії Андрєєвої:

Локшина з цукіні з авокадо

Локшина з цукіні чудова альтернатива звичним спагеті з борошна. Спробуйте приготувати і ви побачите, що навіть найвідданіші шанувальники макаронів оцінять таку альтернативу.

При цьому в чашці звичайних макаронів міститься 220 калорій і 43 грами вуглеводів, а в локшині з цукіні всього 28 калорій і вуглеводів не більше 7 грамів. До того ж цукіні відмінне джерело клітковини, магнію, калію і вітаміну С.

Інгредієнти:

1 ст.л. оливкової олії
3 середніх або великих цукіні
сік половини лимона
1 невеликий авокадо
морська сіль і чорний перець на смак
гілочка базиліку для прикраси
куряча грудка, приготована на грилі і порізана
2 ст.л. сирого песто

Спосіб приготування локшини:

У великій сковороді нагрійте оливкову олію на середньому вогні.
Використовуючи спеціальну спіралеподібну тертку, зробіть довгу локшину з цукіні. Викладіть цукіні на сковороду і готуйте 3 хвилини до стану аль-денте.
Збризніть лимоном, додайте сіль і перець на смак. Відкладіть в сторону.
У середній чаші з'єднайте песто і лимонний сік. Додайте авокадо і змішайте його з песто, добре розім'яти.
Змішайте авокадо-песто з пастою з цукіні і перемішайте, щоб соус повністю покрив локшину.
Приправте сіллю і перцем за смаком. Прикрасьте листочками базиліку.