Пишні оладки ідеально підходять як для ситного сніданку, так й перекусу. Швидким та перевіреним рецептом поділилася дієтологиня Альбіна Коміссарова.

І ще 20 бутербродів з 3 інгредієнтів: смачні ідеї для швидких сніданків

Як приготувати оладки без яєць: покроковий рецепт

Інгредієнти на 6 – 7 штук:

  • Кефір будь-якої жирності – 300 мілілітрів;
  • Сода – 1 чайна ложка;
  • Цукор – 1 слова ложка;
  • Борошно – 150 грамів;
  • Щіпка солі.

Спосіб приготування:

  1. До кефіру додайте соду, цукор та щіпку солі. Добре перемішайте, поки не з'явиться багато бульбашок.
  2. Тоді поступово додавайте борошно – до такої консистенції, щоб тісто спадало з ложки шматками. Та знову перемішайте.
  3. Обсмажте на розігрітій сковороді з 2 сторін до золотистої скоринки на невеликій кількості олії.

Смачного!

Читайте також Новий тренд у кулінарії: як приготувати вдома ті самі сирники з TikTok – вірусний рецепт

Текст публікації Альбіни Коміссарової:

Нереально смачні повітряні оладки без яєць.

Беремо 300 мл кефіру будь-якої жирності, добре, якщо його термін придатності вже добігає кінця
Додаємо 1 чл соди без гірки, 1 ст л цукру та щіпку солі, добре перемішуємо, ви побачите, як з'явиться багато бульбашок
Додаємо борошно до такої консистенції, щоб тісто спадало з ложки шматками. У мене пішло 150 грамів.
Обсмажуємо на розігрітій сковороді з 2 сторін до золотистої скоринки на краплі олії.
Швидше подаємо і їмо, поки гарячі!

На порцію виходить 2-3 оладки. Додайте йогурт та порцію фруктів/ягід, щоб зібрати сніданок за методом тарілки.