Як зізнався Андрій Невський, у нього є традиція – щотижня готувати млинці. Завдяки такій регулярності дієтолог удосконалив свою майстерність на кухні і тепер ділиться секретом приготування з нами.
І ще Не твердими сортами єдиними: як корисно й смачно готувати макарони з м'якої пшениці
Як приготувати млинці: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- яйця – 2 штуки;
- вершкове масло – 30 грамів;
- цукор – 30 грамів;
- пшеничне борошно – 150 грамів;
- молоко – 250 мілілітрів;
- вода – 200 мілілітрів;
- соняшникова олія для смаження;
- сіль – на ваш смак.
Спосіб приготування:
- Розтопіть вершкове масло (можна у мікрохвильовці), тоді додайте яйця, цукор і сіль та збийте усе міксером.
- Змішайте молоко і воду та зігрійте до кімнатної температури.
- Просійте борошно, додайте трохи молока і збийте, намагаючись розбити всі грудочки.
- Вилийте масло і залишки молока та знову усе ретельно збийте (тісто має вийти тягучо-рідким).
- Розігрійте сковорідку та змастіть соняшниковою олією.
- Вилийте тісто, дочекайтеся, поки краї зарум'яняться, і перевертайте.
Якщо щойно вилите тісто виходить з дрібними дірочками – значить, млинець буде ажурним.
Смачного!