Нутриціологиня Надія Пахірко поділилася справді універсальним рецептом приготування курятини. Філе готується у пергаменті у власному соку, з додаванням мінімум олії. Таке дієтичне м'ясо можна подавати як основну страву (якщо ще разом запекти овочі), відмінно доповнить будь-який гарнір, можна додавати до салатів чи навіть для бутербродів.

Це цікаво Скільки макаронів з'їдають українці і як обрати якісний продукт

При цьому ви витратите на приготування не більше як 10 хвилин, а решта за вас зробить духовка. Тож зберігайте цей простий рецепт до своєї колекції.

Як приготувати куряче філе у пергаменті

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 600 грамів;
  • Оливкова олія – ​​5 мілілітрів;
  • Крохмаль – 5 грамів;
  • Сіль, спеції – на ваш смак.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе розріжте так, щоб вийшло дві плоскі частини та відбийте м'ясо.
  2. Пергаментний папір змастіть оливковою олією, посипте крохмалем, сіллю та спеціями.
  3. Філе викладіть на пергамент і накрийте другою половинкою паперу.
  4. Далі м'ясо можна, як обсмажити з двох сторін на сухій сковороді, так і запекти у духовці.

Смачного!

Читайте також Як правильно смажити, варити та готувати продукти на пару, щоб вони не втрачали корисні речовини

Текст публікації Надії Пахірко:

Продовжую ділитися з вами варіантами приготування курячої грудки так, що пальчики оближеш і всю родину до здорової їжі привчите. Забирайте рецепт найсмачнішої соковитої курочки, який готується 10 хвилин, а з'їдається ще швидше!

Соковиті курячі грудки у пергаменті

КБЖУ на 100 грамів: 109,6 / 22,6 / 1,8 / 0,7

Інгредієнти:
Куряче філе - 600 гр
Оливкова олія - ​​5 мл
Крохмаль - 5 гр
Сіль, спеції - за смаком

Готуємо:
Куряче філе розрізати, щоб вийшло дві плоскі частини.
Відбити.
Пергаментний папір змастити оливковою олією, посипати крохмалем, сіллю і спеціями.
Філе викласти на пергамент і накрити другою половинкою паперу.
Обсмажити з двох сторін на сухій сковороді з а/п покриттям.

Такі смачні страви ви будете їсти щодня і худнути, якщо розрахуйте собі свій раціон правильно.