Якщо вам потрібна підзарядка, але для кави занадто спекотно, зробить її прохолодною, додавши лід! Ось три прості варіанти приготування улюбленого напою у жаркі дні.

І ще Як їсти гострі страви, щоб не пекло, а смакувало: 3 секрети від гурманів

Молоко з кавовим льодом

Інгредієнти

  • розчинна кава – 5 чайних ложок;
  • цукор – 5 чайних ложок;
  • щіпка ваніліну;
  • окріп – 250 мілілітрів;
  • молоко – 250 мілілітрів.

Спосіб приготування

Залийте цукор і каву окропом та ретельно перемішайте. Дайте трохи охолонути, тоді додайте ванілін і вилийте у формочки для льоду. Поставте у морозилку. Насипте кавовий лід у склянку та залийте холодним молоком. Поставте у холодильник на 10 – 15 хвилин, щоб лід трішки підтанув і змішався з молоком.


Молоко з кавовим льодом / Фото pinterest

Ямайська кава з льодом

Інгредієнти

  • темний ром – 30 грамів;
  • кавовий лікер – 30 грамів;
  • збиті вершки – 3 столові ложки;
  • чорна кава – 120 грамів;
  • лід і гілочки м'яти.

Спосіб приготування

Змішайте у шейкері лікер, каву, ром та збиті вершки. Процідіть у високу склянку, наповнену льодом. Прикрасьте гілочками м'яти.


Ямайська холодна кава з додаванням рому / Фото lifehacker

Холодна апельсинова кава

Інгредієнти

  • свіжовичавлений сік 2 апельсинів;
  • цедра 2 вижатих апельсинів;
  • 1 стакан води;
  • 1 стакан (або трохи менше) цукру;
  • 4 склянки холодної кави.

Читайте також Як здивувати відвідувачів ресторану: 10 страв, які мали неочікувану презентацію

Спосіб приготування

Покладіть у каструль з водою та цукром шматочки цедри і прокип'ятіть усе разом 5 хвилин. Після цього вийміть цедру і дайте сиропу охолонути. Потім змішайте апельсиновий сік з кавою і отриманим сиропом. Налийте апельсинову каву у високі келихи з подрібненим льодом.


Апельсинова кава з льодом / Фото pinterest