Зараз свіжа зелень доступна на всіх ринках, в деяких магазинах або ви навіть можете виростити її самостійно вдома. Щоб не втратити її корисні властивості, важливо правильно зберігати зелень.

І ще Щоб банани не чорніли: 2 робочих лайфхаки, як зберігати незрілі та стиглі плоди

Як продовжити життя зелені та салатів

  1. Коли ви принесли кріп, петрушку, руколу і т.д. додому, налийте в місткість дуже холодну воду і покладіть в неї листочки на 5 – 7 хвилин. Холодна температура уповільнює процеси розпаду. Рослини вберуть і максимально затримають вологу (стануть пружними). Потім викладіть на паперовий рушник і ретельно просушіть. Не повинно залишитися жодної краплини вологи зверху, вона повинна бути тільки в листі.
  2. Візьміть великі пластикові пакети із застібкою, покладіть туди зелень і максимально акуратно видавіть з пакета якомога більше повітря. Закрийте пакет і потім маленькою голкою зробіть 10 – 20 дірочок. Так ви створите середовище, яке близьке до природного. Рослинам буде чим дихати, але кисню буде не дуже багато і це сповільнить процес старіння.

Читайте також: Їсти й багатіти: 6 порад, які допоможуть вам економити на харчуванні