Як правильно розігріти вчорашній рис: ці хитрощі має знати кожен
Джерело:
The KitchnУсім нам подобається свіжий розсипчастий рис. Але після ночі в холодильнику він перетворюється на непривабливу масу. Розповідаємо, як розігріти вчорашній рис так, щоб він знову став смачним, наче його щойно зварили.
Якщо ви коли-небудь намагалися розігріти рис, просто помістивши його в мікрохвильовку, ви знаєте, що він часто виходить сухим і неапетитним. Тож ділимося секретом, як "реанімувати" улюблений гарнір.
І ще Не виливайте воду з-під макаронів: секрет використання рідини з користю
Як правильно розігріти рис у мікрохвильовці
Аби гарнір вийшов таким, ніби щойно зварений, у кожну миску рису додайте кілька столових ложок бульйону або води. Накрийте харчовою плівкою або тарілкою та відправте у мікрохвильовку на 1,5 – 2 хвилини.
Розігріти рис можна різними способами, але кожен з них має свій секрет / Фото pixabay
Обсмажте рис на плиті
У сковороді з товстим дном розігрійте рослинну олію або вершкове масло. Додайте рис і обсмажте, розбиваючи грудочки лопаткою, щоб кожна рисинка покрилася маслом.
Читайте також Як розморозити продукти за допомогою тертки та чим подрібнити зелень: 5 оригінальних лайфхаків
Розігрійте рис у каструлі
Перекладіть крупу у каструлю, додайте кілька столових ложок олії і трохи бульйону або води. Накрийте місткість кришкою і грійте рис на слабкому вогні. Періодично помішуйте, поки гарнір не прогріється повністю.