Шеф-кухарі та справжні поціновувачі макаронів вважають, що всі, хто висипають їх в друшляк і зливають воду – роблять абсолютно неправильно. Вода після пасти вважається корисною – її можна використати як в кулінарії, так і в побуті.

І ще Як обрати безпечний посуд для маринування шашлику: корисні лайфхаки

У процесі кипіння з борошна у воду виділяється крохмаль. Тому після варіння макаронів залишається білувата каламутна рідина. Шеф-кухарі називають її "рідким золотом", адже саме вона допомагає зробити соус для пасти густим і однорідним. Варто просто додати кілька ложок води з-під макаронів у свій соус і ви отримаєте густу кремову консистенцію.

Як використати воду з-під макаронів повторно
Як використати воду з-під макаронів повторно / Фото pixabay

Як зберегти воду після приготування макаронів

  • Поставте друшляк не в раковину, а в миску або каструлю, в яку і буде збиратися вода.
  • Використовуйте спеціальні різновиди каструль, в які вже вбудований друшляк. Після приготування пасти його потрібно буде вийняти з місткості разом з макаронами і дочекатися, поки вода стече в каструлю.
  • Коли ви готуєте спагетті, майте під рукою спеціальні щипці, щоб перекласти макарони з каструлі у миску. Тоді ви легко зможете використати рідину повторно.

Читайте також 12 прикольних речей для дому, які ви точно захочете й собі

Для чого ще корисна вода з-під макаронів

  • Підживлення кімнатних рослин;
  • Засіб для миття посуду;
  • Маска для волосся;
  • Ванночка для ніг і нігтів;
  • Основа для тіста.