Так, часто часник для улюбленої страви потрібно не просто подрібнити, а перетворити у пюре. Для цього й знадобиться вам тертка. Звісно, натерти часник зовсім нескладно, а от дістати усі часточки з неї і відмивати посуд потім проблематично. Ми ж знаємо спосіб, як не забруднити кухонне приладдя.

І ще 11 кухонних лайфхаків, які спростять вам життя

Уся хитрість у плівці чи поліетиленовому пакеті. Цей кухонний трюк старий як світ, але здогадуються про нього одиниці. Тож беріть і ви собі на озброєння, аби спростити собі життя.

Як натерти часник і зберегти тертку чистою

  1. Візьміть шматок харчової плівки або ж целофановий пакет. Намотайте плівку поверх тертки так, аби вона зафіксувалася.
  2. Далі звичним способом натирайте часник. Подрібнені зубчики залишаться на плівці, а тертка при цьому зовсім не забрудниться.

Читайте також Без окропу, мікрохвильовки й навіть плити: нестандартна ідея приготувати макарони

Натирайте часник без забруднення посуду
Натирайте часник без забруднення посуду / Фото cookit.guru