Ні для кого не секрет, що на своїй кухні можна приготувати не менш смачну картоплю фрі, ніж в улюблених фастфудах. Проте не завжди страва виходить ідеальною (інколи може і розвалитися у процесі смаження, і підгоріти). Аби вас не розчаровували подібні ситуації, користуйтеся лайфхаком, про який розповіла фуд-блогерка Христина.

І ще Для любителів пряного: незвичайна закуска з запеченої цибулі

Як приготувати ідеальну картоплю фрі вдома

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 – 6 штук;
  • Сухий часник – на ваш смак;
  • Червона паприка – на ваш смак;
  • Кріп сухий, або італійські трави – на ваш смак;
  • Оливкова олія – для запікання;
  • Сіль, перець – на ваш смак;
  • Борошно – 2 столові ложки.

Спосіб приготування:

  1. Почистіть картоплю, наріжте брусочками та поставте замочуватися у воді на 1 годин.
  2. Після цього промийте картоплю і добре висушіть за допомогою паперових рушничків.
  3. Посипте улюбленими спеціями, влийте трохи олії та притрусіть борошном (це важливо, адже це і є той самий секретний інгредієнт). Усе добре перемішайте.
  4. Викладіть картоплю на форму для запікання та відправте у розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Смачного!

Читайте також Смачніші, ніж на сковороді: готуємо хрусткі та ароматні картопляні чипси в духовці

Як приготувати хрустку картоплю фрі: відео

Текст публікації фуд-блогерки Христини:

"Картопелька фрі у духовці

Інгредієнти :
Картопельна 5-6 шт
Приправа сухий часник
Паприка червона
Кріп сухий, або італійські трави
оливкова олія
сіль, перець
Борошно 2 ст.л

Спосіб приготування
Картопельку почистити, порізати на брусочки (якщо немає фігурного ножа, можна простим ножем порізати)
Додати усі спеції, полити оливковою олією, додати борошно — все ретельно перемішати.
Випікати в розігрітій духовці до 200 градусів 25 — 30 хвилин".