Отож, виявляється, цибулю можна не лише використовувати як один з інгредієнтів засмажки, запіканки, салатів і т.д. Якщо цей овоч правильно приготувати, він може стати повноцінною стравою. М'який та ніжний на смак гарнір із запеченої цибулі ідеально доповнить будь-яке м'ясо.

І ще Смачніші, ніж на сковороді: готуємо хрусткі та ароматні картопляні чипси в духовці

Як запекти цибулю у духовці

Інгредієнти:

  • Цибуля сорту "шалот дрібний" або "сорокозубка" – 300 – 500 грамів;
  • Оливкова олія – 50 грамів;
  • Сухі трави, розмарин, чебрець, орегано – на ваш смак
  • Цукор – 1 чайна ложка.

Спосіб приготування:

  • Очистіть цибулю від лушпиння. Якщо трапляються великі головки, то розріжте навпіл, але можна залишити й цілі.
  • Викладіть овоч у форму для запікання та полийте олією.
  • Приправте улюбленими травами й приправами та не забудьте посипати цукром.
  • Відправте запікатися у розігріту до 200 градусів духовку.
  • Коли цибуля зарум'яниться з одного боку, переверніть на інший, посипте ще приправами та перемішайте. Запікайте до готовності.

Смачного!

Читайте також Улюблена начинка + горнятко та мікрохвильовка: крутий рецепт піци, яка готується 3 хвилини

Гарнір з запеченої цибулі
Гарнір з запеченої цибулі / Фото колаж 24 каналу

Текст публікації фуд-блогерки Анастасії:

Запечена цибуля. Підходить як гарнір до м'яса, та й просто відмінна закуска.

Інгредієнти:
шалот дрібний або сорокозубка
оливкова олія extra virgin
сухі трави, розмарин, чебрець, орегано
цукор

Приготування:
Чистимо нашу цибульку.
Беремо красиву форму для запікання і укладаємо в один ряд нашу цибульку. Поливаємо олією. Посипаємо трохи цукром та сухими травами.
Ставимо в розігріту духовку, звичайний режим або гриль з обдуванням, 180-200°.
Як тільки цибуля зарум'яниться з одного боку, перевертаємо та посипаємо ще травами, мішаємо. Печемо далі до готовності. Вона має стати м'якою та рум'яною.