Це збалансоване харчування, яке дозволяє залишатися у відмінній формі. Детальніше розповіла спортсменка, віцечемпіонка світу з бодибілдингу (2018), чемпіонка України (2017), тренерка Євгенія Самойлова.

Цікаво Знай своїх: Олександр Педан довів, що макарони з м'яких сортів пшениці не гірші, ніж з твердих

Тарілка здорового харчування була створена експертами з харчування Гарвардської школи громадської охорони здоров'я. "Правило тарілки" – гарна підмога для складання плану прийому їжі, яку легко зрозуміти навіть школярам,
– зазначила Самойлова.

Вона пояснила, що якщо дотримуватися цього правила, можна бути впевненим у збалансованому харчуванні.

У чому полягає правило тарілки:

  • ½ тарілки – це салат чи овочі холодної обробки (картопля сюди не належить). Фруктів має бути удвічі менше, ніж овочів.
  • ¼ тарілки – корисні білки (риба, птиця, морепродукти, субпродукти, яйця, квасоля). Важливо: уникайте перероблених продуктів (ковбас, сосисок, бекону та ін.). Також обмежте споживання червоного м'яса.
  • ¼ тарілки – гарнір зі складних вуглеводів (картопля, рис, макарони, гречка та ін.).

Правило тарілки передбачає багато овочів і зелені / Фото Pixabay

Читайте Чим побалувати сім'ю на вихідних: рецепт неймовірних тістечок "Павлова"

У меню потрібно додати корисну рослинну олію в помірній кількості: оливкову, кукурудзяну, рапсову, кунжутну і т.д. Слід уникати гідрогенізованих олій через вміст у них трансжирів,
– уточнила тренерка.

Правило тарілки – це не дієта, це корисний і комфортний стиль харчування, якого рекомендується дотримуватися на постійній основі. Це допоможе зробити раціон різноманітним.

Такий варіант харчування можна використовувати не лише вдома, але і в гостях, кафе чи ресторанах. Зверніть увагу, що потрібно дотримуватися питного режиму. Це має бути очищена вода, а не соки або газована вода.