Торт "Павлова" на слуху в усіх. Як приготувати вдома його мініверсію – у вигляді тістечок, розповіла українська кулінарна блогерка Валерія Чепішко.

Не проґавте Знай своїх: Олександр Педан довів, що макарони з м'яких сортів пшениці не гірші, ніж з твердих

Тістечко "Павлова"

КБЖВ (калорії, білки, жири, вуглеводи) на 1 штуку: 303/5/17/35.

Інгредієнти (на 10 штук):

Для безе:

  • Білки – 4 штуки.
  • Лимонний сік – 1 чайна ложка.
  • Цукор – 100 грамів.
  • Цукрова пудра – 100 грамів.

Для лимонного курда:

  • Жовтки – 4 штуки.
  • Цукор – 100 грамів.
  • Кукурудзяний крохмаль – 10 грамів.
  • Цедра і сік одного лимона.
  • Вершкове масло – 70 грамів.⠀

Для крему:

  • М'який сир – 250 грамів.
  • Вершки 33% – 125 мілілітрів.
  • Цукрова пудра – 20 грамів.

Смачні тістечка сподобаються всій родині / Фото Pixabay

Корисно Як змусити своє тіло позбутися від зайвої ваги: 3 пункти від тренерки

Як приготувати

  • Безе:

Білки та лимонний сік збиваємо міксером до пишної світлої піни. Поступово додаємо цукор, збиваємо до піків. Додаємо цукрову пудру й збиваємо до однорідної густої маси. Перекладаємо суміш у кондитерський мішок з насадкою й робимо на деку кошики діаметром близько 7 сантиметрів. Залишаємо в розігрітій до 100 градусів духовці приблизно на 1,5 години. Після цього даємо повністю охолонути в духовці з відкритими дверцятами.

  • Лимонний курд:

Жовтки, цукор, кукурудзяний крохмаль, лимонний сік, цедру лимона з'єднуємо й варимо на середньому вогні до загусання. Вимикаємо вогонь і додаємо вершкове масло. Перемішуємо до однорідності й перетираємо через сито.

  • Крем:

М'який сир, вершки, цукрову пудру збиваємо міксером до загустіння.

Наповнюємо кошики з безе лимонним курдом, прикрашаємо кремом і ягодами за бажанням. Десерт готовий. Смачного!

Як приготувати тістечка "Павлова": дивіться відео​