Ніхто не сперечатиметься, що багатьма стравами з кабачків нікого не здивуєте: їх фарширують, запікають у духовці, тушкують з овочами, роблять оладки та веганські котлетки і навіть консервують. Але якщо ви ніколи не пробували готувати з кабачків пасту, ви багато втратили. Пропонуємо надолужувати. Рецептом поділилася нутриціологиня Надія Пахірко.

І ще Фрикадельки у сирному соусі: універсальна страва, яка ніколи не проїдається, і ось чому

Спагеті з кабачків у поєднанні з куркою

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 200 грамів;
  • Кабачок – 150 грамів;
  • Цибуля ріпчаста – 40 грамів;
  • Часник – 5 грамів;
  • Соєвий соус – 25 мілілітрів;
  • Сіль, спеції – на ваш смак.

Як приготувати пасту з кабачків

  1. На розігрітій сковороді обсмажте порізану цибулю та подріблений часник.
  2. Тоді додайте порізане на невеликі шматочки філе, посоліть і поперчіть. Смажте доти, поки на м'ясі не з'явиться золотиста скоринка.
  3. Тим часом кабачки спочатку поріжте тонкими слайсами, а потім кожну пластину на довгі смужки. Відправте їх у сковороду і тушкуйте усе разом на повільному вогні під кришкою (приблизно 10 хвилин).
  4. Коли усе буде готово, додайте соєвий соус, усе перемішайте та залиште на вогні ще на пару хвилин.

Смачного!

Читайте також Смажений гарбуз з зеленню: оригінальна осіння страва, яка готується 10 хвилин


Кабачкові макарони з куркою / Фото instagram

Текст публікації Надії Пахірко:

Багато хто хоче потрапити в проєкт, адже там меню-конструктор на 28 днів. Але ми вже стартували! Ще за 2 дні до початку проєкту всі групи були повністю набрані, всі місця зайняті. Залишається чекати старт наступного потоку.

Але у вас є можливість спробувати меню-конструктор і уникнути набору зайвих кілограмів! Вже 22 жовтня буде запуск полегшеної версії проєкту. Там теж є меню-конструктор, в якому неймовірно смачні страви. І сьогодні ви самі можете в цьому переконатися. Я від душі ділюся з вами смачною вечерею з цього проєкт.

Порахувала для вас КБЖУ, щоб ви могли відміряти свій розмір порції. Готуйте з задоволенням і худніть смачно.

Курка з пастою з кабачків

Інгредієнти:

Куряче філе - 200 гр
Кабачок - 150 гр
Цибуля ріпчаста - 40 гр
Часник - 5 гр
Соєвий соус - 25 мл
Сіль, спеції - на смак

Готуємо:

Курку порізати шматочками.
На сковороді обсмажити порізану цибулю і подрібнений часник.
Додати туди курочку, сіль і спеції і злегка обсмажити.
Кабачки спочатку порізати тонкими слайсами, а потім кожну пластину на довгі смужки.
Надіслати кабачки на сковороду і тушкувати все разом на повільному вогні під кришкою ~ 10 хвилин.
Додати соєвий соус, все перемішати і залишити на вогні ще на пару хвилин.

Смачного!