Готуючи тюфтельки, у кулінарів любителів та й професіоналів є чималий простір для фантазій. Для початку, м'ясні кульки можна приготувати з різного фаршу (курячого, свинного, комбінованого чи індичого). Далі – їх можна і зварити, і потушити, і запекти. І, найголовніше, – соус теж можна обрати, який душа забажає. Відмінно підійде томатний, сметанковий, гострий чи навіть сирний.

Більше рецептів Смажений гарбуз з зеленню: оригінальна осіння страва, яка готується 10 хвилин

Дієтолог Андрій Невський зупинив свій вибір на індичому фарші та сирному соусі. Тож читайте далі, як приготувати дієтичні універсальні фрикадельки, які ще й підійдуть до будь-якого гарніру.

Фрикадельки у сирному соусі

Інгредієнти:

  • індичий фарш – 450 грамів;
  • м'який сир (жирність 0%) – 120 грамів;
  • сіль і спеції – на ваш смак;
  • олія для смаження – 4 мілілітри.

Для соусу:

  • вершковий сир – 70 грамів;
  • сметана – 80 грамів;
  • кукурудзяний крохмаль – 15 грамів;
  • вода – 200 грамів;
  • сіль, спеції – на ваш смак.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте усі інгредієнти для фрикадельок і зліпіть вологими руками м'ясні кульки.
  2. Розігрійте сковороду, змастіть олією, викладіть фрикадельки і обсмажте їх з усіх боків до золотистої скоринки.
  3. Тоді додайте половину води і тушіть 5 хвилин на середньому вогні.
  4. Решту воду змішайте з іншими інгредієнтами для соусу, вилийте у сковороду і продовжуйте тушити ще 5 хвилин, регулярно помішуючи (соус повинен загуснути).

Смачного!

Читайте також Як приготувати бабагануш: рецепт сезонного овочевого паштету з баклажанів

Текст публікації Андрія Невського:

Фрикадельки у сирному соусі

Сьогодні я ходив до стоматолога, і мені заборонили їсти волокнисту й дуже тверду їжу. Довелося знайти у нашій книзі рецептів "найм'якшу" страву. Слава фаршу. Правда, у нашому магазині не було курячого, взяли з індички, але вийшло все одно бомбезно.

Інгредієнти для фрикадельок:

фарш (у нас індички), 450 г;
м'який сир (жирність 0%), 120 г;
сіль і спеції за смаком;
масло для смаження, 4 м

Інгредієнти для соусу:

вершковий сир, 70 г;
сметана, 80 г;
кукурудзяний крохмаль, 15 г;
вода, 200 г;
сіль, спеції за смаком.

Приготування:

Змішати всі інгредієнти для фрикадельок і зліпити вологими руками кульки.
Розігріти сковороду, змастити олією, викласти фрикадельки і обсмажити їх з усіх боків до золотистої скоринки.
Додати половину води і тушити хвилин 5 на середньому вогні.
Змішати воду, що залишилася з іншими інгредієнтами для підливи, додати в сковороду і тушити ще 5 хвилин, помішуючи. Соус повинен загуснути.

Смачного!