Спершу приготуємо десерт для дорослих – із вином, до романтичної вечері. А потім – кілька страв для всієї родини.
Цікаво Форма має значення: як обрати для страви правильний вид макаронів
Макарони з абрикосами
Інгредієнти:
- локшина ТМ "Тая" – 400 грамів;
- свіжі абрикоси – 6 – 7 штук;
- вершкове масло – 1 – 2 столові ложки;
- апельсиновий чи абрикосовий джем – 4 – 5 столових ложок;
- біле сухе чи напівсолодке вино – 125 мілілітрів;
- мелений рожевий перець – дрібка.
- листя свіжої м'яти (для оздоблення страви).
Як приготувати страву:
- Локшину відварюємо у підсоленій воді до стану "аль денте".
- Готуємо соус: абрикоси звільняємо від кісточок і розрізаємо кожен на 4 частини.
- У кухлику розігріваємо вершкове масло, додаємо туди ж джем, вино та рожевий перець. Перемішуємо все до однорідності й варимо 5 – 7 хвилин до загустіння.
- Додаємо до маси абрикоси, перемішуємо й варимо ще кілька хвилин, щоб фрукти стали м'якими.
- Відварену локшину викладаємо на таріль, зверху – шматочки абрикосів й поливаємо все соусом.
- Прикрашаємо страву листочками свіжої м'яти й подаємо до столу!
Смачного!
Ароматний макаронний десерт з абрикосовим соусом / Фото eatsmarter
Кугель з яблуками
Це той десерт, який точно вам сподобається, адже готується він зі смачних макаронів та яблук.
Інгредієнти:
- спіральки ТМ "Тая" – 400 грамів;
- вершкове масло – 100 грамів;
- яблука – 3 штуки;
- кисломолочний сир – 200 грамів;
- яйця – 3 штуки;
- цукор – 200 грамів;
- родзинки – 2 столові ложки;
- кориця – 1 чайна ложка.
Як приготувати:
- Відварюємо спіральки.
- Розтоплюємо масло та додаємо до макаронних виробів.
- Два яблука чистимо та натираємо на тертці.
- Додаємо яблука до спіральок та перемішуємо.
- Яйця збиваємо блендером, а родзинки промиваємо.
- Кисломолочний сир, цукор, родзинки, корицю та збиті яйця додаємо до макаронних виробів та перемішуємо.
- Яблуко, яке залишилося, нарізаємо тонкими слайдами.
- Перекладаємо масу в форму для запікання. Прикрашаємо її яблуком та посипаємо корицею.
- Випікаємо десерт у розігрітій до 180 градусів духовці протягом години.
Страва готова. Насолоджуйтеся!
Смачний яблучний кугель – найкращий десерт для дітей та дорослих / Фото "Тая"
Пера з сиром, полуницею та сметаною
Ця страва часто з'являтиметься на вашому столі. Адже готується вона дуже просто, а на смак – неймовірна!
Інгредієнти:
- пера ТМ "Тая" – 400 грамів;
- кисломолочний сир – 560 грамів;
- свіжі полуниці – 720 грамів;
- сметана – 360 грамів;
- цукрова пудра – 3 столові ложки;
- цукор – 1 столова ложка;
- вершкове масло – 4 столові ложки.
Як приготувати:
- Відварюємо пера у воді з цукром. Заправляємо вершковим маслом і перемішуємо.
- Окремо з'єднуємо сметану з половиною норми цукрової пудри, перемішуємо.
- Залишок пудри додаємо до кисломолочного сиру, перемішуємо.
- Полуниці промиваємо, просушуємо й розрізаємо кожну ягідку на 4 частини.
- Готові пера викладаємо до глибокої тарелі, зверху – сир, сметану та полуниці.
- Страва готова. Можна подавати її до столу!
Смачного!
Макарони із сиром та полуницями не залишать вас байдужими / Фото "Тая"
Важливо Не твердими сортами єдиними: як корисно й смачно готувати макарони з м'якої пшениці
Макарони із шоколадом та горіхами
Шоколадно-горіховий десерт іде на ура як у дорослих, так і в маленьких ласунів.
Інгредієнти:
- макарони ТМ "Тая" (завитки, пера або равлики) – 400 грамів;
- вершкове масло – 1 – 2 столові ложки;
- тертий шоколад (будь-який) – на ваш смак;
- лимонна цедра – на ваш смак;
- волоські горіхи – 10 ядер;
- цукор – на ваш смак;
- кориця – на ваш смак.
Приготування:
- Макарони відварюємо у підсоленій воді.
- Заправляємо вершковим маслом і викладаємо на таріль.
- Посипаємо макарони лимонною цедрою, цукром, шоколадом та корицею.
- Страву можна подавати як теплою, так і холодною.
Смачного!
З горіхами макарони смакують ще краще! / Фото eatsmarter
Макарони в медовій карамелі
Обожнюєте солодке? Тоді обов'язково скуштуйте цю страву!
Інгредієнти:
- черепашки від "Тая" – 400 грамів;
- цукор – 3 столові ложки;
- мед – 5 – 6 столових ложок;
- вершкове масло – 100 грамів.
Приготування:
- Черепашки відварюємо.
- Вершкове масло розтоплюємо на сковорідці, додаємо мед та цукор.
- Тримаємо мед із цукром та маслом на вогні до отримання золотавого кольору й приємного аромату.
- Викладаємо черепашки до медової карамелі.
- Тримаємо страву на маленькому вогні близько 5 хвилин. За цей час макарони вберуть в себе частину карамелі.
- Готові макарони викладаємо на таріль і одразу подаємо до столу.
Смачного!
Чудова страва – усього за кілька хвилин / Фото food
Макарони з полуницями
Цей сезонний десерт готується дуже просто, а смакує – усім!
Інгредієнти:
- ріжки ТМ "Тая" – 150 грамів;
- цукрова пудра – 1 столова ложка;
- полуниці – 200 грамів;
- вершкове масло чи вершки – на свій смак.
- листя свіжої м'яти (для оздоблення страви).
Приготування:
- Відварюємо ріжки згідно з інструкцією на упаковці, додаємо вершкове масло чи вершки.
- Полуниці миємо, звільняємо від плодоніжок і нарізаємо у зручний спосіб.
- Змішуємо полуниці з цукровою пудрою.
- Викладаємо ріжки на таріль, а зверху – полуниці.
- Подаємо страву, прикрасивши листочками м'яти.
Макарони з полуницями – чудова ідея для літнього сніданку / Фото amummytoo
Обираючи якийсь із рецептів, пам'ятайте: головне – якісні продукти. Макаронні вироби ТМ "Тая" виготовляються лише з двох інгредієнтів: очищеної води та борошна вищого ґатунку, тому страви з ними завжди виходять на славу.
Насолоджуйтеся найрізноманітнішими смаколиками з ТМ "Тая"!