Спершу приготуємо десерт для дорослих – із вином, до романтичної вечері. А потім – кілька страв для всієї родини.

Цікаво Форма має значення: як обрати для страви правильний вид макаронів

Макарони з абрикосами

Інгредієнти:

  • локшина ТМ "Тая" – 400 грамів;
  • свіжі абрикоси – 6 – 7 штук;
  • вершкове масло – 1 – 2 столові ложки;
  • апельсиновий чи абрикосовий джем – 4 – 5 столових ложок;
  • біле сухе чи напівсолодке вино – 125 мілілітрів;
  • мелений рожевий перець – дрібка.
  • листя свіжої м'яти (для оздоблення страви).

Як приготувати страву:

  1. Локшину відварюємо у підсоленій воді до стану "аль денте".
  2. Готуємо соус: абрикоси звільняємо від кісточок і розрізаємо кожен на 4 частини.
  3. У кухлику розігріваємо вершкове масло, додаємо туди ж джем, вино та рожевий перець. Перемішуємо все до однорідності й варимо 5 – 7 хвилин до загустіння.
  4. Додаємо до маси абрикоси, перемішуємо й варимо ще кілька хвилин, щоб фрукти стали м'якими.
  5. Відварену локшину викладаємо на таріль, зверху – шматочки абрикосів й поливаємо все соусом.
  6. Прикрашаємо страву листочками свіжої м'яти й подаємо до столу!

Смачного!

Ароматний макаронний десерт з абрикосовим соусом / Фото eatsmarter

Кугель з яблуками

Це той десерт, який точно вам сподобається, адже готується він зі смачних макаронів та яблук.

Інгредієнти:

  • спіральки ТМ "Тая" – 400 грамів;
  • вершкове масло – 100 грамів;
  • яблука – 3 штуки;
  • кисломолочний сир – 200 грамів;
  • яйця – 3 штуки;
  • цукор – 200 грамів;
  • родзинки – 2 столові ложки;
  • кориця – 1 чайна ложка.

Як приготувати:

  1. Відварюємо спіральки.
  2. Розтоплюємо масло та додаємо до макаронних виробів.
  3. Два яблука чистимо та натираємо на тертці.
  4. Додаємо яблука до спіральок та перемішуємо.
  5. Яйця збиваємо блендером, а родзинки промиваємо.
  6. Кисломолочний сир, цукор, родзинки, корицю та збиті яйця додаємо до макаронних виробів та перемішуємо.
  7. Яблуко, яке залишилося, нарізаємо тонкими слайдами.
  8. Перекладаємо масу в форму для запікання. Прикрашаємо її яблуком та посипаємо корицею.
  9. Випікаємо десерт у розігрітій до 180 градусів духовці протягом години.

Страва готова. Насолоджуйтеся!

Смачний яблучний кугель – найкращий десерт для дітей та дорослих / Фото "Тая"

Пера з сиром, полуницею та сметаною

Ця страва часто з'являтиметься на вашому столі. Адже готується вона дуже просто, а на смак – неймовірна!

Інгредієнти:

  • пера ТМ "Тая" – 400 грамів;
  • кисломолочний сир – 560 грамів;
  • свіжі полуниці – 720 грамів;
  • сметана – 360 грамів;
  • цукрова пудра – 3 столові ложки;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • вершкове масло – 4 столові ложки.

Як приготувати:

  1. Відварюємо пера у воді з цукром. Заправляємо вершковим маслом і перемішуємо.
  2. Окремо з'єднуємо сметану з половиною норми цукрової пудри, перемішуємо.
  3. Залишок пудри додаємо до кисломолочного сиру, перемішуємо.
  4. Полуниці промиваємо, просушуємо й розрізаємо кожну ягідку на 4 частини.
  5. Готові пера викладаємо до глибокої тарелі, зверху – сир, сметану та полуниці.
  6. Страва готова. Можна подавати її до столу!

Смачного!

Макарони із сиром та полуницями не залишать вас байдужими / Фото "Тая"

Важливо Не твердими сортами єдиними: як корисно й смачно готувати макарони з м'якої пшениці

Макарони із шоколадом та горіхами

Шоколадно-горіховий десерт іде на ура як у дорослих, так і в маленьких ласунів.

Інгредієнти:

  • макарони ТМ "Тая" (завитки, пера або равлики) – 400 грамів;
  • вершкове масло – 1 – 2 столові ложки;
  • тертий шоколад (будь-який) – на ваш смак;
  • лимонна цедра – на ваш смак;
  • волоські горіхи – 10 ядер;
  • цукор – на ваш смак;
  • кориця – на ваш смак.

Приготування:

  1. Макарони відварюємо у підсоленій воді.
  2. Заправляємо вершковим маслом і викладаємо на таріль.
  3. Посипаємо макарони лимонною цедрою, цукром, шоколадом та корицею.
  4. Страву можна подавати як теплою, так і холодною.

Смачного!

З горіхами макарони смакують ще краще! / Фото eatsmarter

Макарони в медовій карамелі

Обожнюєте солодке? Тоді обов'язково скуштуйте цю страву!

Інгредієнти:

  • черепашки від "Тая" – 400 грамів;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • мед – 5 – 6 столових ложок;
  • вершкове масло – 100 грамів.

Приготування:

  1. Черепашки відварюємо.
  2. Вершкове масло розтоплюємо на сковорідці, додаємо мед та цукор.
  3. Тримаємо мед із цукром та маслом на вогні до отримання золотавого кольору й приємного аромату.
  4. Викладаємо черепашки до медової карамелі.
  5. Тримаємо страву на маленькому вогні близько 5 хвилин. За цей час макарони вберуть в себе частину карамелі.
  6. Готові макарони викладаємо на таріль і одразу подаємо до столу.

Смачного!

Чудова страва – усього за кілька хвилин / Фото food

Макарони з полуницями

Цей сезонний десерт готується дуже просто, а смакує – усім!

Інгредієнти:

  • ріжки ТМ "Тая" – 150 грамів;
  • цукрова пудра – 1 столова ложка;
  • полуниці – 200 грамів;
  • вершкове масло чи вершки – на свій смак.
  • листя свіжої м'яти (для оздоблення страви).

Приготування:

  1. Відварюємо ріжки згідно з інструкцією на упаковці, додаємо вершкове масло чи вершки.
  2. Полуниці миємо, звільняємо від плодоніжок і нарізаємо у зручний спосіб.
  3. Змішуємо полуниці з цукровою пудрою.
  4. Викладаємо ріжки на таріль, а зверху – полуниці.
  5. Подаємо страву, прикрасивши листочками м'яти.

Макарони з полуницями – чудова ідея для літнього сніданку / Фото amummytoo

Обираючи якийсь із рецептів, пам'ятайте: головне – якісні продукти. Макаронні вироби ТМ "Тая" виготовляються лише з двох інгредієнтів: очищеної води та борошна вищого ґатунку, тому страви з ними завжди виходять на славу.

Насолоджуйтеся найрізноманітнішими смаколиками з ТМ "Тая"!