Йдеться про картопляний салат по-данськи, у якому вдало поєднуються найзвичніші нам продукти. Сміливо можете вносити цю страву у перелік при формуванні пісного меню на Голодну кутю.

І ще Продовження "Ейфорії" та інші головні кінопрем'єри: що подивитися глядачам на OLL.TV у січні

Пісний картопляний салат: швидкий рецепт

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 грамів;
  • Бульйон грибний або овочевий – 100 мілілітрів;
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • Олія – ​​4 столові ложки;
  • Гірчиця діжонська – 1 столова ложка;
  • Оцет 9% – 1 столова ложка;
  • Цукор – 1 чайна ложка;
  • Сіль – на ваш смак;
  • Чорний перець – на ваш смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відваріть у мундирах та дайте їй трохи охолонути.
  2. Тим часом дрібно наріжте цибулю та підсмажте її на олії кілька хвилин.
  3. Тоді додайте у сковорідку бульйон, гірчицю, сіль, цукор, перець і оцет. Усе добре перемішайте, потушіть 3 – 5 хвилин і можна вимикати.
  4. Варену картоплю почистіть і наріжте пластинками, залийте приготовленим соусом і обережно перемішайте, аби не перетворити картоплю на кашу.
  5. Дайте салату 30 хвилин, аби він настоявся, а тоді можна додати ще зелень (кріп, петрушку та цибулю).

Смачного!

Читайте також Лише 3 інгредієнти: який сніданок приготувати з вчорашнього картопляного пюре

Текст публікації Олени Бочкарьової:

Картопляний салат по-данськи. Незвичайне поєднання найпростіших продуктів, яке урізноманітнить пісний стіл. А я рецепт картопляного салату по-датськи адаптувала до пісного варіанту, щоб ним можна було урізноманітнити пісне меню.

Знадобиться:
Картопля – 500 гр
Бульйон грибний
або овочевий - 100 мл
Цибуля ріпчаста - 1 шт
Олія - ​​4 ст ложки
Гірчиця діжонська - 1 ст. ложка
Оцет 9% - 1 ст. ложка
Цукор - 1 ч. ложка
Сіль - на смак
Чорний перець - на смак

Картоплю відварити в мундирі і трохи остудити, але так, щоб вона залишилася злегка теплою.
Цибулю дрібно нарізати, підсмажити на олії, додати бульйон, гірчицю, сіль, цукор, перець і оцет. Дати залишити 3-5 хвилин і вимкнути.
Варену картоплю очистити і нарізати пластинками, залити соусом, обережно перемішати, щоб не перетворити картоплю на кашу і дати салату настоятися приблизно пів години.
Потім додати зелень.