В їхній основі – різноманітні макарони, довкола яких вибудовується яскрава смакова палітра інших інгредієнтів. Нумо готувати з нами?
Цікаво Скільки макаронів з'їдають українці і як обрати якісний продукт
Оладки з вермішелі та адигейського сиру
Інгредієнти:
- вермішель ТМ "Тая" – 150 грамів;
- яйця – 2 штуки;
- сир адигейський – 150 грамів;
- зелень свіжа – пучок;
- сіль – на ваш смак;
- перець – на ваш смак.
Як приготувати:
- Вермішель відварюємо в підсоленій воді. Зливаємо воду.
- Додаємо до вермішелі яйця.
- Сир розминаємо виделкою, зелень дрібно січемо ножем, додаємо до вермішелі й гарно перемішуємо.
- Смажимо оладки з обох боків до рум'яної скоринки.
- Одразу подаємо оладки до столу, можна зі сметаною.
Смачного!
Оладки з вермішелі та сиру / Фото echo-ua
Читайте Знай своїх: Олександр Педан довів, що макарони з м'яких сортів пшениці не гірші, ніж з твердих
Яєчня з макаронами та твердим і кисломолочним сиром
Дуже просте й неймовірно смачне снідання! Поєднання сирів робить яєчню особливо ніжною. Це зауважать не лише дорослі, а й малята.
Інгредієнти:
- Макарони ТМ "Тая" (спагеті, ріжки, завитки чи спіральки) – 120 грамів;
- яйця – 3 штуки;
- кисломолочний сир – 100 грамів;
- сир вершковий – 20 грамів;
- сир твердий – 20 грамів;
- масло вершкове – 20 грамів;
- базилік сушений – дрібка;
- перець чорний мелений – на ваш смак;
- сіль – на ваш смак;
- зелень свіжа – на ваш смак.
Приготування:
- Макарони відварюємо в підсоленій воді й, зцідивши воду (50 мілілітрів нам ще знадобляться), перекладаємо до миски. Заправляємо вершковим маслом.
- Твердий сир тремо на тертці й відправляємо до макаронів.
- До них же додаємо кисломолочний та вершковий сир, базилік і чорний перець.
- Доливаємо до суміші 50 мілілітрів води, у якій варилися макарони. Перемішуємо.
- Перекладаємо все на сковорідку. Зверху розбиваємо яйця таким чином, щоб жовтки лишилися цілими.
- Страву солимо й накриваємо кришкою.
- Подаємо яєчню до столу, прикрасивши свіжою зеленню.
Смачного!
Для яєчні можна взяти будь-які макарони – на смак дитини / Фото cookpad
Спагеті в сосисках
Цю страву обожнюють усі діти! Вона не лише смачна, а й дуже кумедна.
Інгредієнти:
- сосиски – 2 штуки;
- спагеті ТМ "Тая" – 10 – 20 штук (на ваш смак);
- сіль – на ваш смак.
Приготування:
- Сосиски (якщо вони довгі) розрізаємо поперек на 4 частини.
- Кожну четвертину сосиски простромлюємо сухими спагеті (як показано на фото нижче).
В одній сосисці може бути до 12 спагеті / youtube
- Опускаємо сосиски зі спагеті до підсоленої води й відварюємо до готовності.
- Подаємо страву гарячою, можна зі сметаною.
Смачного!
Страва смачна й незвична на вигляд, тож точно сподобається дітям / Фото "Тая"
Запіканка з макаронами та кисломолочним сиром
Це саме той сніданок, про який кажуть: "Пальчики оближеш!"
Інгредієнти:
- трубочки ТМ "Тая" – 200 грамів;
- сир кисломолочний – 400 грамів;
- яйце – 2 штуки;
- сметана – 20 грамів;
- цукор – 40 грамів;
- цукор ванільний – 5 грамів;
- крупа манна (чи борошно) – 3 столові ложки;
- масло вершкове – 20 грамів;
- олія – на ваш смак;
- сода, сіль.
Як приготувати:
- Макарони відварюємо у підсоленій воді.
- У глибокій мисці готуємо заливку. Змішуємо кисломолочний сир та яйця. Додаємо цукор, ванільний цукор, соду, сметану та дрібку солі.
- Якщо суміш вийшла надто рідкою, додаємо до неї манної крупи чи борошна. Перемішуємо.
- Готові макарони ретельно зціджуємо. Заправляємо їх вершковим маслом і залишаємо охолонути.
- Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном.
- Макарони перекладаємо до сирної суміші й гарно перемішуємо.
- Викладаємо все до форми й запікаємо 30 – 40 хвилин у духовці за температури 180 градусів.
- Готовій страві даємо кілька хвилин постояти.
- Подаємо запіканку з фруктами, джемом чи сметаною.
Смачного!
До запіканки можна додати улюблені фрукти / Фото makaroha
Мафіни з вермішелі, шинки та сиру
Цими мафінами можна як поснідати, так і перекусити у школі чи на роботі. Зручна форма дозволяє брати їх також у дорогу чи на пікнік.
Інгредієнти:
- вермішель ТМ "Тая" – 80 грамів;
- шинка – 120 грамів;
- сир твердий (можна сулугуні) – 180 грамів;
- вершки жирністю 20% – 60 мілілітрів;
- яйця – 5 штук;
- крем-сир "Філадельфія" – 100 грамів;
- борошно – 30 грамів;
- олія оливкова – 2 столові ложки;
- масло вершкове – 30 грамів;
- зелень свіжа – 15 грамів;
- сіль – на ваш смак;
- перець чорний мелений – на ваш смак;
- паприка мелена – на ваш смак.
Приготування:
- Відварюємо вермішель у підсоленій воді й обережно зливаємо з неї воду.
- Заправляємо вермішель оливковою олією.
- Яйця розбиваємо до глибокої миски, додаємо до них вершки, борошно, зелень, сіль та перець. Перемішуємо.
- Натираємо на тертці твердий сир, відкладаємо трохи для посипки мафінів. Змішуємо більшу частину натертого твердого сиру з крем-сиром та паприкою.
- Нарізаємо шинку кубиками.
- До готової вермішелі додаємо шинку, сіль та перець. Перемішуємо.
- Форми для мафінів змащуємо олією.
- Наповнюємо кожну форму до половини вермішеллю із шинкою. На них викладаємо суміш сирів.
- Зверху – другий шар макаронів із шинкою.
- Заливаємо все яєчно-вершковою масою.
- Посипаємо мафіни залишками тертого твердого сиру.
- Відправляємо мафіни до духовки, розігрітої до 180 градусів, на 25 – 30 хвилин.
- Подаємо страву як холодною, так і гарячою.
Смачного!
Ніжні мафіни можна брати із собою / Фото food
Любите смачні сніданки – обирайте макаронні вироби ТМ "Тая". Продукція українського виробника має широкий асортимент, який смакує і дорослим, і дітям.