В їхній основі – різноманітні макарони, довкола яких вибудовується яскрава смакова палітра інших інгредієнтів. Нумо готувати з нами?

Цікаво Скільки макаронів з'їдають українці і як обрати якісний продукт

Оладки з вермішелі та адигейського сиру

Інгредієнти:

  • вермішель ТМ "Тая" – 150 грамів;
  • яйця – 2 штуки;
  • сир адигейський – 150 грамів;
  • зелень свіжа – пучок;
  • сіль – на ваш смак;
  • перець – на ваш смак.

Як приготувати:

  1. Вермішель відварюємо в підсоленій воді. Зливаємо воду.
  2. Додаємо до вермішелі яйця.
  3. Сир розминаємо виделкою, зелень дрібно січемо ножем, додаємо до вермішелі й гарно перемішуємо.
  4. Смажимо оладки з обох боків до рум'яної скоринки.
  5. Одразу подаємо оладки до столу, можна зі сметаною.

Смачного!

Оладки з вермішелі та сиру / Фото echo-ua

Читайте Знай своїх: Олександр Педан довів, що макарони з м'яких сортів пшениці не гірші, ніж з твердих

Яєчня з макаронами та твердим і кисломолочним сиром

Дуже просте й неймовірно смачне снідання! Поєднання сирів робить яєчню особливо ніжною. Це зауважать не лише дорослі, а й малята.

Інгредієнти:

  • Макарони ТМ "Тая" (спагеті, ріжки, завитки чи спіральки) – 120 грамів;
  • яйця – 3 штуки;
  • кисломолочний сир – 100 грамів;
  • сир вершковий – 20 грамів;
  • сир твердий – 20 грамів;
  • масло вершкове – 20 грамів;
  • базилік сушений – дрібка;
  • перець чорний мелений – на ваш смак;
  • сіль – на ваш смак;
  • зелень свіжа – на ваш смак.

Приготування:

  1. Макарони відварюємо в підсоленій воді й, зцідивши воду (50 мілілітрів нам ще знадобляться), перекладаємо до миски. Заправляємо вершковим маслом.
  2. Твердий сир тремо на тертці й відправляємо до макаронів.
  3. До них же додаємо кисломолочний та вершковий сир, базилік і чорний перець.
  4. Доливаємо до суміші 50 мілілітрів води, у якій варилися макарони. Перемішуємо.
  5. Перекладаємо все на сковорідку. Зверху розбиваємо яйця таким чином, щоб жовтки лишилися цілими.
  6. Страву солимо й накриваємо кришкою.
  7. Подаємо яєчню до столу, прикрасивши свіжою зеленню.

Смачного!

Для яєчні можна взяти будь-які макарони – на смак дитини / Фото cookpad

Спагеті в сосисках

Цю страву обожнюють усі діти! Вона не лише смачна, а й дуже кумедна.

Інгредієнти:

  • сосиски – 2 штуки;
  • спагеті ТМ "Тая" – 10 – 20 штук (на ваш смак);
  • сіль – на ваш смак.

Приготування:

  1. Сосиски (якщо вони довгі) розрізаємо поперек на 4 частини.
  2. Кожну четвертину сосиски простромлюємо сухими спагеті (як показано на фото нижче).

В одній сосисці може бути до 12 спагеті / youtube

  1. Опускаємо сосиски зі спагеті до підсоленої води й відварюємо до готовності.
  2. Подаємо страву гарячою, можна зі сметаною.

Смачного!

Страва смачна й незвична на вигляд, тож точно сподобається дітям / Фото "Тая"

Запіканка з макаронами та кисломолочним сиром

Це саме той сніданок, про який кажуть: "Пальчики оближеш!"

Інгредієнти:

  • трубочки ТМ "Тая" – 200 грамів;
  • сир кисломолочний – 400 грамів;
  • яйце – 2 штуки;
  • сметана – 20 грамів;
  • цукор – 40 грамів;
  • цукор ванільний – 5 грамів;
  • крупа манна (чи борошно) – 3 столові ложки;
  • масло вершкове – 20 грамів;
  • олія – на ваш смак;
  • сода, сіль.

Як приготувати:

  1. Макарони відварюємо у підсоленій воді.
  2. У глибокій мисці готуємо заливку. Змішуємо кисломолочний сир та яйця. Додаємо цукор, ванільний цукор, соду, сметану та дрібку солі.
  3. Якщо суміш вийшла надто рідкою, додаємо до неї манної крупи чи борошна. Перемішуємо.
  4. Готові макарони ретельно зціджуємо. Заправляємо їх вершковим маслом і залишаємо охолонути.
  5. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном.
  6. Макарони перекладаємо до сирної суміші й гарно перемішуємо.
  7. Викладаємо все до форми й запікаємо 30 – 40 хвилин у духовці за температури 180 градусів.
  8. Готовій страві даємо кілька хвилин постояти.
  9. Подаємо запіканку з фруктами, джемом чи сметаною.

Смачного!

До запіканки можна додати улюблені фрукти / Фото makaroha

Мафіни з вермішелі, шинки та сиру

Цими мафінами можна як поснідати, так і перекусити у школі чи на роботі. Зручна форма дозволяє брати їх також у дорогу чи на пікнік.

Інгредієнти:

  • вермішель ТМ "Тая" – 80 грамів;
  • шинка – 120 грамів;
  • сир твердий (можна сулугуні) – 180 грамів;
  • вершки жирністю 20% – 60 мілілітрів;
  • яйця – 5 штук;
  • крем-сир "Філадельфія" – 100 грамів;
  • борошно – 30 грамів;
  • олія оливкова – 2 столові ложки;
  • масло вершкове – 30 грамів;
  • зелень свіжа – 15 грамів;
  • сіль – на ваш смак;
  • перець чорний мелений – на ваш смак;
  • паприка мелена – на ваш смак.

Приготування:

  1. Відварюємо вермішель у підсоленій воді й обережно зливаємо з неї воду.
  2. Заправляємо вермішель оливковою олією.
  3. Яйця розбиваємо до глибокої миски, додаємо до них вершки, борошно, зелень, сіль та перець. Перемішуємо.
  4. Натираємо на тертці твердий сир, відкладаємо трохи для посипки мафінів. Змішуємо більшу частину натертого твердого сиру з крем-сиром та паприкою.
  5. Нарізаємо шинку кубиками.
  6. До готової вермішелі додаємо шинку, сіль та перець. Перемішуємо.
  7. Форми для мафінів змащуємо олією.
  8. Наповнюємо кожну форму до половини вермішеллю із шинкою. На них викладаємо суміш сирів.
  9. Зверху – другий шар макаронів із шинкою.
  10. Заливаємо все яєчно-вершковою масою.
  11. Посипаємо мафіни залишками тертого твердого сиру.
  12. Відправляємо мафіни до духовки, розігрітої до 180 градусів, на 25 – 30 хвилин.
  13. Подаємо страву як холодною, так і гарячою.

Смачного!

Ніжні мафіни можна брати із собою / Фото food

Любите смачні сніданки – обирайте макаронні вироби ТМ "Тая". Продукція українського виробника має широкий асортимент, який смакує і дорослим, і дітям.