Зовсім необов'язково готувати хитромудрі страви, аби урізноманітнити свій раціон та потішити себе чимось незвичним. Цілком достатньо змінити спосіб приготування та подачу супу – крем-суп або суп-пюре саме те, що треба. Адже немає нічого простішого, ніж просто відварити інгредієнти та подрібнити їх блендером. Лише залишилося визначитися з набором продуктів, які б справді смачно поєднувалися.

І ще Як забрати зайвий жир з супу, бульйону чи підливи: простий лайфхак, про який більшість не знає

Чим відрізняється суп-пюре від крем-супу


І перший, і другий варіант страви готується з овочів, круп, м'яса птиці чи риби на бульйоні або воді. Але є один інгредієнти, який є вирішальним. Якщо у рецепті є жирні вершки (20 – 30%) або молоко, то це уже перетворює суп-пюре на крем-суп. До слова, додавати вершки у суп потрібно, коли він уже не кипить, незадовго до готовності.

З чого можна готувати суп-пюре: 9 варіантів

Грибний

  • печериці + картопля + цибуля + морква + оливкова олія

Квасолевий

  • біла квасоля (можна консервовану) + цибуля + оливкова олія

Суп-пюре з броколі

  • броколі + картопля + зелений горошок + цибуля

Гарбузовий

  • гарбуз + часник + оливкова олія + цибуля + картопля

Крем-суп з сочевиці

  • сочевиця + морква + томатний соус + оливкова олія

Кабачковий

  • кабачки + картопля + оливкова олія + цвітна капуста

Осінній мікс

  • шпинат + цибуля порей + цибуля ріпчаста + морква + селера + часник + оливкова олія

Томатний

  • помідори + цибуля порей + часник + морква + селера + оливкова олія

Буряковий

  • буряк + морква + картопля + зелене яблуко + цибуля + часник + оливкова олія.

Читайте також 20 бутербродів з 3 інгредієнтів: смачні ідеї для швидких сніданків

Суп-пюре – це смачно, корисно та просто
Томатний суп-пюре / Фото pexels

Текст публікації Катерини Тихонової:

Якщо розібратися, то суп-пюре дуже відрізняється від інших супів. Супи-пюре поділяються на вегетаріанські, м'ясні та десертні (солодкі). Подають супи-пюре частіше гарячими, ніж холодними, а до них сухарики, наприклад часникові, грінки або мініатюрні пиріжки з якою-небудь пряною начинкою.

Присутність у рецепті жирних вершків (20-30%) або молока перетворює суп-пюре на крем-суп. Їх у суп додають, коли він уже не кипить, незадовго до готовності.

Ідеї супів-пюре

Грибний:
печериці + картопля + цибуля + морква + оливкова олія
Квасолевий:
біла квасоля (можна з банок з гарним складом) + цибуля + оливкова олія
Броколі:
брокколі + картопля + зелений горошок + цибуля
Гарбузовий:
гарбуз + часник + оливкова олія + цибуля + картопля
Чечевичний:
сочевиця + морква + томатний соус + оливкова олія
Кабачковий:
кабачки + картопля + оливкова олія + цвітна капуста
Осінній мікс:
шпинат + цибуля порей + цибуля ріпчаста + морква + селера + часник + оливкова олія
Томатний:
помідори + цибуля порей + часник + морква + селера + оливкова олія
Буряковий:
буряк + морква + картопля + зелене яблуко + цибуля + часник + оливкова олія

Варіанти пісні, використовуйте їх як основу. Смачніше, коли основний набір інгредієнтів обсмажуєш на олії, а потім додаєш рідину. Для вершкового смаку майже до кожного варіанту можна додати кокосові вершки. Готувати можна на будь-якому бульйоні.