Пропонуємо приготувати вдома піту. У цій страві ідеально поєднаються качина грудка, овочі і смачний коржик. Такий домашній фастфуд відмінно підійде як для перекусу, так і для повноцінного обіду.

І ще Увесь секрет в оцті: рецепт, який відкриє для вас новий смак запеченої картоплі

Що таке піта


Це хрумкий, круглий та плоский пісний хліб, який готується з тонкого білого або коричневого борошна. Надзвичайно популярний на узбережжі Середземного моря і в країнах Близького Сходу. Всередину, як правило, кладуть м'ясо та свіжі овочі. Доповнити це може якийсь соус або йогурт.

Домашня піта з качиною грудкою та овочами

Інгредієнти на 1 порцію

  • качина грудка;
  • коржик або лаваш із цільнозернового борошна;
  • 1 яйце;
  • свіжа зелень і ваші улюблені овочі;
  • грецький йогурт для соусу;
  • сіль та перець.

Спосіб приготування:

  1. Зробіть на шкірі грудки надрізи, посоліть та поперчіть м'ясо. Тоді обсмажте на сковорідці з двох сторін до готовності.
  2. Овочі можна або потушити, або просто нарізати та додати свіжими.
  3. Для соусу змішайте йогурт з зеленню, сіллю і перцем.
  4. Далі вибийте яйце у горнятко, розмішайте виделкою і вилийте на сковорідку. Відразу на нього покладіть шар лавашу. Смажте до готовності.

Смачного!

Читайте також Квасолевий, томатний та ще 7 ідей супів-пюре на кожен день: шпаргалка смачних поєднань

Текст публікації Альбіни Коміссарової:

Піта з качкою та овочами

Сьогодні ділимося з вами рецептом здорового перекусу або навіть повноцінного прийому їжі. Не забудь зберегти!

На 1 порцію нам знадобиться:

качина грудка
коржик або лаваш із цільнозернового борошна
1 яйце
свіжа зелень і ваші улюблені овочі
грецький йогурт для соусу
сіль, перець

Готуємо:

Робимо надрізи на шкірі грудки і солимо/перчимо на смак.
Кладемо качку шкірою вниз на сковорідку і обсмажуємо без додавання олії з двох сторін до готовності.
Готуємо овочі.
До йогурту додаємо зелень, сіль, перець.
Далі, розбиваємо яйце і перемішуємо, потім виливаємо на сковорідку і відразу кладемо зверху піти і щільно притискаємо. Смажимо до готовності.
Залишилося тільки зібрати наш прийом їжі: піту з яйцем змащуємо соусом, викладаємо овочі, качку, забравши попередньо шкіру, згортаємо навпіл і подаємо до столу.