Часом буває так, що не використали весь лаваш, який купили напередодні. А термін придатності таких продуктів вкрай малий. Відкритий лаваш не простоїть довше й 1 – 2 днів. Аби він даремно не засихав, пропонуємо приготувати швидкі чипси. Це і смачно, і зовсім не шкідливо.

І ще Як приготувати яєчню в мікрохвильовій печі: найшвидший і легкий спосіб

Крім цього, приправи й додатки ви можете обирати на будь-який смак. А сьогодні поділимося двома рецептами: з паприкою та з сиром і зеленню.

Домашні чипси з лаваша

Інгредієнти для чипсів з паприкою:

  • Лаваш – 1 штука;
  • Паприка – 1 столова ложка;
  • Томатна паста (кетчуп) – 1 стакан;
  • Сіль – 0,5 чайної ложки;
  • Рослинна олія – ​​1 столова ложка.

Інгредієнти для чипсів з сиром та зеленню:

  • Сир тертий – 50 грамів;
  • Прованські трави – 1 чайна ложка;
  • Сіль – 0,5 чайної ложки;
  • Рослинна олія – ​​1 столова ложка.

Спосіб приготування:

  1. Лаваш наріжте трикутниками і поділіть порівно для двох пакетів (смаків).
  2. У кожен пакет додайте свої інгредієнти та нарізаний лаваш.
  3. Зав'яжіть пакети і добре перемішайте, щоб кожен шматочок просочився.
  4. Деко застеліть пергаментом і викладіть чипси. Випікайте 5 – 7 хвилин при температурі 160 градусів.

Смачного!

Читайте також Як посмажити цілу сковорідку мойви усього за 2 рухи: лайфхак для кулінарів

Чипси з лаваша, приготовані у духовці
Чипси з лаваша, приготовані у духовці / Фото instagram

Текст публікації kira_kulinar:

Хочеться чіпсів, але шкодять фігурі? Тоді дивись:

Інгредієнти "з паприкою":
Лаваш - 1шт
Паприка – 1ст.л
Томатна паста (кетчуп) - 1ст.
Сіль – 1/2ч.л
Рослинна олія - ​​1ст.л

"з сиром та травами"
Сир тертий - 50г
Прованські трави – 1ч.л
Сіль – 1/2ч.л
Рослинна олія - ​​1ст.л

Приготування:
Лаваш ріжемо трикутниками і ділимо на 2 пакети.
У кожен пакет додаємо свої інгредієнти.
Зав'язуємо пакети і добре перемішуємо, щоб кожен трикутник просочився.
Деко застилаємо пергаментом і викладаємо наші трикутники.
Запікаємо при 160 ° 6 хв (але дивимося, щоб зарум'яніли і дістаємо) головне не перетримати.