Розповідаємо, як приготувати запіканку з гарбуза та спагеті. Ніжна та апетитна страва точно буде до вподоби вашим рідним.

Цікаво знати Смачні десерти з найкращих українських макаронів: що приготувати для всієї родини

Запіканка з гарбуза та макаронів


Смачна та корисна вечеря / Фото Unsplash

Інгредієнти:

  • 1 гарбуз;
  • 2 столові ложки води;
  • пів кілограма нежирного яловичого фаршу;
  • 1 цибулина шалот;
  • 2 зубчики часнику;
  • пів чайної ложки італійських сушених трав;
  • сіль, перець;
  • 1 банка подрібнених помідорів;
  • 1 склянка тертого сиру;
  • свіжий базилік для прикраси.

Спосіб приготування


Приготуйте смачну запіканку з гарбуза / Фото Unsplash

Крок 1. Промийте гарбуз, розріжте навпіл та очистьте від кісточок. Подрібніть цибулю та часник.

Крок 2. Викладіть половинки гарбуза розрізом вниз на форму для запікання та помістіть у духовку, розігріту до 200 градусів, на 40 хвилин.

Крок 3. За цей час приготуйте яловичий фарш. У пательню налийте олії та висипте фарш. Готуйте протягом 5 – 7 хвилин, постійно помішуючи, поки він не стане рожевим. Додайте цибулю шалот, часник, італійські приправи, сіль, перець та ще 1 хвилини потримайте на газі. Тоді вилийте помідори та доведіть до кипіння.

Крок 4. Виделкою відділіть м'якуш гарбуза від шкірки та додайте у фарш. Розігрійте духовку до 200 градусів. Перекладіть суміш у місткість для випікання, натріть зверху сир та відправте готуватись на 15 хвилин. Перед подачею прикрасьте базиліком і насолоджуйтесь смачною вечерею.

До теми Після 18:00 їсти можна й треба: дієтолог розповів, чим вечеряти без шкоди для фігури