Запечені яблука зі смаком глінтвейну: +1 ідея, як зробити вечір затишнішим

10 грудня 2021, 18:22
Читать новость на русском

За вікном зима набирає обертів, тож саме час й рецепти адаптувати на святковий лад. Цей десерт додасть тепла вдома і нагадає, що до Нового року залишилося не так багато часу.

Коли на вулиці мете сніг, а мороз пробирає до самих кісточок – саме час згадати про глінтвейн (або його альтернативу). Зірковий кулінар Ектор Хіменес-Браво розповів, як запекти яблука з нотками Різдва. Цей смаколик стане ідеальним доповнення до затишного новорічного фільму. Мерщій зберігайте рецепт!

І ще "І просто так…": де дивитися прем'єру продовження серіалу "Секс і місто"

Запечені яблука зі смаком глінтвейну

Інгредієнти:

  • Яблука – 5 штук;
  • Волоські горіхи – 100 грамів;
  • Родзинки – 100 грамів;
  • Цукор коричневий – 150 грамів;
  • Каркаде – 10 грамів;
  • Спеції для глінтвейну (кориця, кардамон, гвоздика, імбир);
  • Апельсинова цедра;
  • Вода – 300 мілілітрів.

Спосіб приготування:

  1. Виріжте з яблук серединку та нафаршируйте їх подрібненими родзинками та горіхами.
  2. Тоді приготуйте маринад. Для цього змішайте цукор, каркаде, спеції, цедру та воду у сотейнику. Прокип'ятіть усе разом 5 хвилин на середньому вогні.
  3. Після цього загорніть нафаршировані яблука фольгою та залийте маринадом, як показано на відео.
  4. Відправте у розігріту до 180 градусів духовку на 15 – 20 хвилин.

Як буде смачніше: сметану чи йогурт викладіть на дно тарілки, а зверху – порцію яблук. Насолоджуйтеся!

Смачного!

Читайте також Рулет "Баунті" без випічки: як приготувати смачний десерт за 15 хвилин

Текст публікації Ектора Хіменеса-Браво:

Запечені яблука зі смаком глінтвейну

Це зимовий десерт, навіть трохи різдвяний! Час створювати затишок, навіть ставити ялинку.

Інгредієнти:

Одинакові яблука - 5 шт
Волоські горіхи - 100 гр
Родзинки - 100 гр
Цукор коричневий - 150 гр
Каркаде - 10 гр
Спеції з-під глінтвейну (кориця, кардамон, гвоздика, імбир)
Апельсинова цедра
Вода - 300 мл

У яблуках вирізаємо начинку, як на відео.
Родзинки нарізаємо, дробимо горіхи і фаршируємо цією начинкою яблука.
Робимо маринад: цукор, чай, спеції, цедру та воду з'єднуємо в сотейнику та ставимо закипати 5 хвилин на середньому вогні.
Нам належить запікати яблука в маринаді, дуже важливо, щоб вони не прилипли до фольги. Яблука будуть дуже соковиті. Візьміть фольгу Non Stick, вона чудово впорається з цим завданням.
Загортаємо фаршировані яблука, як на відео та заливаємо маринадом.
Ставимо запікатися в духовку при 180 градусах на 15 – 20 хвилин.
І найсмачніше: сметану чи йогурт викладаємо на дно тарілки, зверху порцію яблук та насолоджуємось!