Яєчну шкаралупу можна їсти й не тільки: 7 корисних лайфхаків
Яйця в нашому меню мало не щодня. І алгоритм наших дій щоразу один і той самий: яйце – у страву, а шкаралупу куди? Так, до сміттєвого відра. І цілком даремно! Адже яєчна шкаралупа – зовсім не сміття, а неймовірно корисна для здоров'я та господарства штука.
Ми дібрали переконливі аргументи для "реабілітації" яєчної шкаралупи. Уже найближчими днями ви самі зможете пересвідчитись у її користі. Але перед використанням не забудьте шкаралупу промити від залишків білка, обдати окропом і добре просушити.
Читайте також Нові нагороди Zubrowka: історія успіху найтитулованішого алкогольного бренду
Відбілювання речей
Яєчною шкаралупою відбілюють білизну. Потрібна лише біла шкаралупа. Подрібніть шкаралупу в порошок, наповніть нею ганчір'яний мішечок, зав'яжіть міцно і покладіть в барабан пральної машини при пранні білих речей.
Фото realsimpl
Прозорий бульйон
Додайте до гарячого бульйону подрібнену шкаралупу і збитий в піну білок. Доведіть до кипіння і прокип'ятіть на малому вогні 5 хвилин, помішуючи. А потім процідіть бульйон через марлю. Ідеально чистий бульйон готовий.
Фото foodig
Ліки проти печії
Розмішайте 2 чайних ложки порошку яєчної шкаралупи в склянці молока і випийте. Ефект буде точно.
Фото frepik
Міцні нігті
Яєчна шкаралупа містить велику кількість кальцію. Третина чайної ложки шкаралупного порошку в день – і нігті не впізнаєте.
Фото frepik
Добриво для городу
Яєчні шкаралупи – це чудовий спосіб додавання кальцію до компосту. Оскільки шкаралупа яєць має дуже високе співвідношення поверхні та об'єму, вона розкладається дуже швидко.
Фото reddit
Ніжний смак кави
Щоб кава вийшла смачнішою, при заварюванні додайте дрібку порошку з яєчної шкаралупи. Смак стане насиченим, а гіркота зникне.
Фото fooding
Свічки handmade
Зі звичайних воскових свічок та яєчної шкаралупи можна зробити свічки handmade.
Фото reddit