Тому щоб не зіпсувати м'ясо ми розкриємо вам декілька секретів, які дрова використовувати не можна, а які – вважаються ідеальними.
Читайте також: Перевірені лайфхаки для пікніка, які полегшать ваше життя
Які дрова для шашлику варто вибрати
Поціновувачі шашлику не радять використовувати дрова хвойних дерев, адже вони виділяють смолу, яка псує і м'ясо, і мангал. Тому найкращим варіантом для смаження м'яса будуть фруктові породи: яблуня, вишня, виноградна лоза. А також можна використовувати березу, дуб і ясен.
Щоб шашлик просмажився рівномірно, варто при розпалюванні закласти максимальну кількість дров, щоб не підкидати в процесі.
Потрібно лише дотримуватися порад і ваш шашлик буде ідеальним / Фото pexels
Шампури на мангалі варто розміщувати щільно один до одного, щоб кисень не потрапляв до вугілля, адже його потрібно буде постійно гасити.
Для приготування найсмачнішого шашлику важливо враховувати такі нюанси:
- м'ясо потрібно нарізати поперек волокон;
- маринувати в середньому 10 годин (але не більше 18 годин);
- не додавати кислоту (лимон, оцет, ананас і т. д.) для розм'якшення в маринад;
- м'ясо краще посолити перед самим приготуванням, інакше воно буде сухим;
- перевертати шампури слід відразу, як тільки з м'яса почне капати сік, а смажити потрібно не з двох, а з усіх чотирьох сторін.