Погодьтеся, знайти у магазині ідеально стиглі авокадо – рідкість: усі вони або занадто тверді, або перестиглі, коли всередині плід уже починає чорніти. Тому все ж краще купити ще трохи жорсткий авокадо, а як далі його зберігати без втрати свіжості, розповіла дієтологиня Мирослава Ульяніна.
І ще Харчуватися правильно – дешево: перелік корисних продуктів, на які ви витратите мінімум грошей
Як зберігати авокадо вдома
Якщо ви все ж купили твердий авокадо, тоді ловіть 3 способи, які допоможуть зберегти свіжий вигляд якомога довше:
- Загорніть авокадо у фольгу і покладіть у темне місце (не холодильник).
- Помістіть продукт у паперовий крафтовий пакет і загорніть так, щоб не було доступу до повітря. Зберігати теж краще у темному місці.
- Покладіть разом з яблуками або бананами – це теж допоможе зберегти свіжість, але варто ще виконати додатково пункт 2.
Читайте також Як зварити ідеальний бульйон: кілька тонкощів, які повинен знати кожен
Тримайте авокадо у темному нехолодному місці / Фото unsplash
Текст публікації Мирослави Ульяніної:
Авокадо знайти стиглі у продажі – часто цілий квест. А ще є ризик розрізати м’який, стиглий авокадо – і побачити, що він почорнів усередині. Рішення: купуєте тверді авокадо і проводите одну з цих маніпуляцій:
Кожен загортаєте у фольгу і кладете в темне нехолодне місце.
Кладете в паперовий крафтовий пакет – і загортаєте, щоб уникнути доступу повітря. Теж у темне нехолодне місце.
Кладете з яблуками і виконуєте пункт 2.
Кладете з бананами і виконуєте пункт 2.