Корисні снеки під фільм: як приготувати вдома чипси з буряка

28 грудня 2021, 18:48
Читать новость на русском

А ви також робите запаси смачненького на випадок, якщо захочеться щось пожувати під фільм чи серіал? Не поспішайте скуповувати шкідливі снеки! Ми знаємо, як за 30 хвилин приготувати вдома корисні чипси з буряка.

Про шкоду картопляних чипсів усі знають, але щоразу встояти перед покупкою одненької пачки з улюбленим смаком буває складно. Пропонуємо на цей раз піти трохи інших шляхом. Приготуйте вдома бурякові чипси – це смачна та здорова альтернатива. Вони ідеально підійдуть як для звичного перекусу, так і для того, аби похрумтіти перед телевізором.

І ще 7 різдвяних фільмів для затишного сімейного вечора: добірка від OLL.TV

Як власноруч приготувати чипси з буряка

  1. Наріжте очищений буряк тонкими скибочками (приблизно 2 – 3 мм) та змішайте у мисці улюблені спеції (наприклад, мелений часник, сіль, перець, розмарин).
  2. Викладіть скибочки на паперовий рушник і залиште на 15 хвилин, щоб вони трохи підсохли.
  3. Тоді перекладіть буряк на встелену пергаментом форму для запікання та змастіть кожну скибочку оливковою олією і посипте сумішшю спецій.
  4. Запікайте у розігрітій до 140 градусів духовці приблизно 30 хвилин.

Порада: перевертайте шматочки кожні 10 хвилин, щоб вони рівномірно пропеклися.

Читайте також Доставка не знадобиться: рецепт лінивих суші у стакані від Тетяни Литвинової


Бурякові чипси / Фото instagram Кухня ТВ

Ще тільки плануєте підписатись на OLL.TV? Якраз чудовий час це зробити, адже до різдвяно-новорічних свят OLL.TV розігрує телевізори! Усе, що потрібно, – оформити підписку за 1 гривню або придбати будь-який інший пакету сервісу та чекати результати щоденного розіграшу. Не проґавте шанс зустріти Новий рік із новим телевізором!

Повний текст публікації:

Чипси з буряків – смачний та корисний варіант перекусу! Приготувати їх дуже легко:

Розігрійте духовку до 140 градусів.
Змішайте спеції на смак: мелений часник, сіль, розмарин.
Вимийте та очистіть буряк. Наріжте його тонкими скибочками приблизно 2-3 мм.
Викладіть скибочки на паперовий рушник і залиште на 15 хвилин, щоб вони трохи підсохли.
Змастіть кожну скибочку оливковою олією і посипте сумішшю спецій.
Застеліть лист пергаменту, а потім викладіть на нього шматочки буряка.
Запікайте в духовці приблизно 30 хвилин, перевертаючи шматочки кожні 10 хвилин, щоб вони рівномірно пропеклися.