Сезон фруктів продовжується, тож не упускайте можливості насолодитися персиками, нектаринами, сливами, кавунами, динями та іншими. А ще з них можна готувати круті десерти. Зокрема, дієтолог Андрій Невський розповів, як спекти шарлотку з дині. Випічка виходить дуже незвичайною, яка точно сподобається всім.

І ще Скільки макаронів з'їдають українці і як обрати якісний продукт

Зберігайте оригінальний рецепт та експериментуйте на кухні разом з Ідеї 24!

Динева шарлотка: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • яйця – 3 штуки;
  • цукор – 115 грамів;
  • борошно – 100 грамів;
  • диня – 200 грамів;
  • ванільний цукор – 2 грами;
  • розпушувач – 10 грамів;
  • соняшникова олія для змащування;
  • кориця для посипання.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте яйця зі 100 грамами цукру, додайте ванільний цукор та усе добре перемішайте.
  2. Поступово додавайте борошно і розпушувач, ретельно перемішуючи.
  3. Очищену дину поріжте на невеликі кубики.
  4. Змастіть форму олією, вилийте тісто та акуратно розподіліть по ньому кубики дині. Посипте зверху корицею і цукром.
  5. Відправте у заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку на 30 хвилин.

Смачного!

Читайте також Рецепт вихідного дня: неймовірний пудинг з манго та насінням чіа

Текст публікації Андрія Невського:

Ми зараз активно їмо сезонні фрукти: персики, нектарини, сливи, кавуни і дині. Цього разу купили ну дуже вже велику торпеду (або який це сорт) і вирішили використати її в наших кулінарних шедеврах. Вийшло дуже смачно!

КБЖУ на 100 г: 237 / 6.8 / 4.6 / 42

Інгредієнти:

яйця, 3 шт.;
цукор, 115 г;
борошно (у нас пшеничне), 100 г;
диня, 200 г;
ванільний цукор, 2 г;
розпушувач, 10 г;
соняшникова олія для змащування,
кориця для посипання.

Приготування:

Змішайте яйця з 100 г цукру, додайте ванільний цукор, перемішайте
Додайте поступове борошно і розпушувач, ретельно перемішайте.
Очистіть диню, приберіть насіння, поріжте на невеликі кубики.
Змастіть форму маслом, вилийте тісто, акуратно розмістіть там кубики дині.
Посипте зверху корицею і цукром.
Поставте в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку на 30 хвилин.

Смачного!