Не дарма ми назвали запечену яловичину універсальною стравою. Вона може відмінним доповненням для меню на весь день. З м'яса можна зробити бутерброди, додати до салату чи пасти та й з гарніром ідеально поєднається.

І ще Найлегший і правильний спосіб очистити скумбрію: поради та хитрощі

Що таке ростбіф


У перекладі з англійської назва страви означає просто "смажену яловичину", у якої зверху ароматна хрумка скоринка, а серединка трохи непропечена. Ростбіф прийшов до нас з Англії. По суті, це великий шматок м'яса, запечений на вогні або в духовці.

Як приготувати ростбіф на грилі: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 2 кілограми;
  • Сіль – 20 грамів;
  • Соєвий соус – 40 грамів;
  • Вустерширський соус – 20 грамів;
  • Сухий часник – 1 чайна ложка;
  • Перець мелений чорний – 1
  • Паприка копчена – 1 чайна ложка;
  • Коріандр мелений – 1 чайна ложка;
  • Розмарин – 2 гілки;
  • Часник – 6 зубчиків.

Спосіб приготування:

  1. М'ясо помістіть у глибоку миску, посипте усіма спеціями та полийте соусами. Добряче натріть яловичу вирізку з усіх сторін та залиште маринуватися у холодильнику на цілу ніч.
  2. Перед готуванням зв'яжіть м'ясо мотузкою, надаючи йому потрібної форми.
  3. Відправте ростбіф на годину коптитися у грилі при температурі 120 – 140 градусі. Потім змастіть олією вирізку та обсмажте її з усіх сторін до золотисто-коричневої скоринки при температурі 250 градусів.

Смачного!

Читайте також Коли пергаментного паперу нема під рукою: 4 варіанти, на чому ще можна випікати

Текст публікації Миколи Люлька:

Мій найкращий ростбіф

Вирізка яловича 2.0 кг
Сіль 20 г
Соєвий соус 40 г
Соус ворчестер 20 г
Сухий часник 1 ч.л
Перець мелений чорний 1 ч.л
Паприка копчена 1 год.
Коріандр мелений 1 ч.л
Розмарин 2 гілки
Часник 6 зубків

Залишаємо маринувати на ніч, після цього коптимо при температурі 120-140 градусів одну годину, змащуємо олією і обсмажуємо з усіх боків при температурі 250 градусів.