Як приготувати пельмені на мангалі: нестандартний варіант популярної страви

5 червня 2021, 10:40
Читать новость на русском

Пельмені – це популярна страва, яку готують у багатьох сім'ях. Якщо ви не уявляєте свого життя без цього ніжного тіста з соковитою м'ясною начинкою, радимо вам поекспериментувати й приготувати нестандартний варіант класичної страви.

Купивши пачку пельменів або взявши домашній продукт, ви зможете приготувати чудову страву для пікніка. Процес приготування абсолютно легкий, а інгредієнти – доступні та прості.

Читайте також Оригінал проти підробки: на що звертати увагу при покупці алкоголю

Якщо ви та ваші друзі спонтанно вирішили поїхати на дачу і часу на маринування м'яса у вас нема, радимо приготувати смачні та ароматні пельмені на мангалі. Для цього спочатку потрібно розвести багаття і дочекатися до того часу, поки дрова не перетворяться на вугілля.

Для приготування страви можна використовувати магазинні чи домашні пельмені / Фото Poltava

У цей час у велику миску відправляємо заморожені пельмені. Не важливо, який саме продукт ви обираєте: домашній чи магазинний. Процес приготування ідентичний. До пельменів додаємо спеціальний маринад.

Для прикладу, на один кілограм пельменів можна додати три столові ложки кетчупу, стільки ж майонезу та олії, а також дві чайні ложки гірчиці, дрібку солі та чорного меленого перцю. Усе ретельно перемішуємо і залишаємо маринуватися впродовж 15-30 хвилин.

Залежно від власних смаків можете змінювати компоненти маринаду і додавати улюблені спеції.

І ще Щоб шашлики вдалися: як обрати ідеальний мангал та дрова

Через зазначений час пельмені викладаємо на решітку густо, але не надто щільно. Коли на них з'явиться золотава скоринка, решітку варто перевернути на інший бік. Приблизно це настає через 10-12 хвилин. Ще стільки ж часу потрібно, щоб пельмені приготувалися повністю.

Уважно стежте за процесом приготування / Фото Wpten

Хочете приємно здивувати близьких? Тоді прихопіть з собою улюблену Soplica та здивуйте оригінальним коктейлем, що зробить ваш вечір по-справжньому теплим.

У процесі приготування від мангала краще не відлучатися, адже декілька хвилин безконтрольного вогню можуть призвести до того, що пельмені перетворяться на вуглинки.

Пельмені, приготовлені на мангалі краще подавати до столу із соусом. Наприклад, ідеально страва смакуватиме зі сметанно-гірчичним соусом, томатно-часниковим, або класичним із кетчупу та майонезу.

Пельмені краще смакують із соусом / Фото Dreamstime