Ці 10 крутих лайфхаків заощадять чималеньку суму для вашого сімейного бюджету, адже вам більше не доведеться докуповувати продукти замість тих, що зіпсувалися.

Читайте також: 5 прикрих помилок, яких ви припускаєтесь, використовуючи обробну дошку

1. Зелена цибуля в морозильній камері

Якщо ви любите заморожувати зелену цибулю, радимо правильно це робити. Зокрема, спочатку ретельно її помийте, обсушіть паперовими рушниками, подрібніть, а потім відправте у пластикову пляшку. Зберігаючи зелену цибулю в морозильній камері у пляшці ви забезпечите йому ідеальний вигляд, а всім сусіднім продуктам на полиці – не зіпсований аромат.

Зелену цибулю в морозилці краще зберігати у пляшці / Фото Cpykami

2. Зелень у склянці

Для того, щоб зелень зберігалася довше, поставте її у склянку з холодною водою, накрийте пакетом або харчовою плівкою і щільно закріпіть їх гумкою або ниткою. Поставте в холодильник і щоденно міняйте воду.

Правильне зберігання зелені в домашніх умовах / Фото Four-seasons

3. Зберігання ягід

Для того, щоб ягоди зберігалися тривалий час, їх потрібно помити у розчині оцту та води, зробленого у пропорції 1:10. Ні в якому разі не збільшуйте кількість оцту, інакше ягоди матимуть специфічний кислий аромат. В отриманій рідині промийте ягоди, ретельно їх обсушіть паперовими рушниками й відправте в холодильник. Завдяки цьому малина може зберігатися впродовж тижня, а полуниця, для прикладу, близько 14 днів.

4. Зберігання картоплі та цибулі

Не варто зберігати картоплю та цибулю в одному ящику чи пакеті. Краще розділіть їх в окремі ємності. За таких умов цибуля буде зберігатися два чи навіть три місяці.

Зберігайте цибулю в окремому ящику / Фото Severpost

5. Картопля, яка не проростає

Для того, щоб тривалий час картопля не проростала, радимо зберігати її поруч з яблуками.

Цікаво: Як помістити дві піци на одному деко та ще 5 лайфхаків, які вас часто виручатимуть

6. Сир твердих сортів

Для того, щоб надрізаний сир твердих сортів не засихав, надрізану частину можна змастити невеликою кількістю вершкового масла.

Щоб сир не засихав, використайте вершкове масло / Фото Mirnadivane

7. Зберігання бананів

Для того, щоб банани "прожили" на декілька днів довше, ретельно обгорніть "хвостики" харчовою плівкою.

Для зберігання бананів використайте харчову плівку / Фото Four-seasons

8. Помідори

Не варто зберігати помідори в поліетиленових пакетах. Нестиглі помідори потрібно зберігати хвостиком вниз у паперовому пакеті в холодильнику. Стиглі помідори найкраще зберігати при кімнатній температурі.

Зберігайте стиглі помідори при кімнатній температурі / Фото Agroportal

9. Гриби

Для тривалішого зберігання грибів використовуйте не поліетиленовий пакет, а паперовий.

Правильне зберігання грибів / Фото Salat.zahav

10. Горіхи

Для того, щоб зберегти ідеальний смак та аромат горіхів тривалий час, варто їх посмажити у сковорідці. Такий процес займе не багато часу, але забезпечить ідеальні характеристики горіхів не на один тиждень. Після цього відправте горіхи у банки з кришками.

Зберігайте горіхи в банках / Фото Yaro