Але як його правильно готувати, знають далеко не всі. Отже, розкриваємо секрет ідеального приготування курячого філе.

Читайте також: На яких дровах не варто смажити м'ясо: зіпсуєте шашлик і мангал

Куряче філе розрізаємо по здовж. Шматочки мають бути товщиною приблизно півтора сантиметра. Кожен шматочок натираємо сіллю, чорним меленим перцем, пересипаємо розмарином або іншими спеціями. Ставимо у холодильник на 15-20 хвилин маринуватися. Якщо часу немає, можна смажити відразу.


Невеличкі хитрощі нададуть курячому філе дивовижного смаку / Фото food

В розпечену сковороду наливаємо олію (можна додати вершкового масла – 1:1).

Два-три шматки викладаємо на сковороду і витримуємо півтори-дві хвилини, потім перевертаємо. З другого боку філе також витримуємо не більше трьох хвилин і знімаємо на тарілку.


Варто лише правильно приготувати філе і смак буде ідеальним / Фото cookpad

Корисна порада!

  • Якщо філе товщиною більше ніж півтора сантиметра, то після обсмажування його треба швидко загорнути у фольгу і залишити на 10 хвилин. Так м'ясо точно дійде до готовності та збереже сік усередині.
  • Сіль у маринаді можна замінити соєвим соусом, що теж зробить страву ніжнішою та соковитішою.