Як позбавитися різких запахів на дерев'яній дошці для нарізання: корисна порада кулінарам
Джерело:
lifehackerУсі, хто любить готувати, мабуть, помічали, що дерев'яний посуд, а особливо дошка для нарізання надовго зберігає запах продуктів. І часто просто миючого засобу та протічної води недостатньо, аби його видалити.
Найяскравішими прикладами є часник або ж риба. Після їх нарізання дошка ще довго утримує різкий запах, який може передатися й на інші продукти у процесі готування.
І ще: "І просто так…": де дивитися прем'єру продовження серіалу "Секс і місто"
Як боротися з різкими запахами
Експерти радять почистити дерев'яну дошку розчином з харчової соди та води. Для цього змішайте ці 2 інгредієнти у невеликій кількості та нанесіть на поверхню дошки. Потріть трохи та дайте кілька хвилин постояти, щоб нейтралізувати усі запахи. Після цього змийте водою, і будь-якого неприємного запаху більше не буде.
Різкий запах може передатися на інші продукти під час нарізання / Фото unsplash
Переваги й недоліки дерев'яної дошки для нарізання
Плюси:
- екологічність;
- довговічність;
- зручність у використанні;
- низька ціна.
Читайте також Прослужать роками: дієві поради, як правильно доглядати за антипригарними сковорідками
Мінуси:
- на дереві залишаються сліди від ножа;
- швидко забруднюється;
- вбирає всі запахи;
- при частому контакті з водою може гнити.