Ось кілька моментів, звернувши увагу на які ви збережете собі і настрій, і здоров'я.

Читайте також: 7 неочевидних помилок, які зіпсують смак ваших шашликів

Зовнішній вигляд риби

Шматочок риби повинен бути блискучим і таким же яскравим, як на картинці. Якщо він блідий, отже, риба довго лежала заморожена і вже почала псуватися. Також на рибі не повинно бути темних плям, райдужних розводів, плівки. А саме м'ясо повинно бути пружним.


Фото eating

Запах

Суші обов'язково варто понюхати. Страва, як і сам ресторан, не повинні мати специфічного рибного запаху. Максимум, має трохи пахнути йодом.


Фото cappi

Консистенція рису

Рис потрібно взяти в руку. Він повинен бути білим і м'яким. Якщо ж з грудки випадають сухі зернятка, від страви можна сміливо відмовитися. Рис повинен бути злегка теплим, але ніяк не холодним – такий стан розкаже про давність приготування рисового "колобка".


Фото eating

Стан водорості норі

Водорість повинна бути практично чорного кольору і дуже еластичною. Якщо вона встигла підсохнути, отже, страва приготована досить давно. Також про несвіжість розкаже вже завернений васабі.


Фото cappi

М'якість продуктів

Навіть якщо зовнішній вигляд не викликає підозр, продукти спочатку також варто пробувати обережно. Тільки восьминіг і кальмар можуть бути трохи гумовими. А всі решта морепродуктів повинні бути м'якими й танути в роті.


Фото eating

Обережно з лососем

На жаль, спосіб життя цієї риби такий, що під час нересту і просування по річках вона часто акумулює в собі різних паразитів. Тому суші з лососем краще взагалі не замовляти. А ось морську рибу можна їсти без побоювання.


Фото eating

Ціна

Ціна на страви залежить не від рангу ресторану й інгредієнтів. На ціну, в першу чергу, впливає досвід і вміння кухаря. А ось від суші "по акції" точно варто відмовитися. Швидше за все, там великі питання до свіжості продуктів.


Фото cappi