Вчимося правильно варити макарони: покрокова інструкція
Макарони – вироби з висушеного тіста, які є одними з найбільш популярних і улюблених для багатьох! Цей гарнір користується величезною популярністю. Макарони не тільки смачні, але і швидкі в приготуванні. Для того, щоб їх приготувати правильно, потрібно врахувати кілька моментів.
Як правильно варити макарони, скільки часу і що робити, щоб вони не злипалися – все це ми вам розповімо. Отож, швиденько готувати...
Читайте також Відкриваючи легенду Żubrówka: історія створення автентичного бренду
Кількість води
Води повинно бути не менше літра на кожні 100 грамів макаронів. Якщо варите пачку – приготуйте велику каструлю. Дуже велику, бо води в каструлі має бути 2/3.
Фото pixabay
Якість води
Необхідна умова – якісна вода. Макарони вбирають воду, а хлорований або залізний присмак це неапетитно.
Фото unsplash
Коли кидати
Кидають макарони в киплячу воду. Кипляча вода – та, яка б'є ключем, а не тільки починає шипіти.
Фото unsplash
Коли солити
Солити слід до того, як вода закипить. І ні в якому разі – після того, як закинули в неї макарони. На літр води – 10 грамів солі (чайна ложка з гіркою).
Фото unsplash
Що з кришкою
Після того, як закинули макарони в киплячу солону воду, закрийте каструлю кришкою, щоб якомога швидше відновити процес кипіння. Як тільки закиплять – кришку зняли, перемішали та нехай варяться на середньому вогні.
Фото pixabay
Мішати чи ні
За весь час варіння можна перемішати від сили разів зо три. Не стійте біля каструлі сторожем.
Фото pixabay
Олією не зіпсуєш
При варінні можна додати одну-дві столові ложки рослинної олії. У тих же профілактичних цілях – щоб макарони не злипалися.
Фото pixabay
Час варіння
Щоб отримати смачні макарони, варіть їх на 1 – 3 хвилини менше, ніж вказано на упаковці. Готові макарони будуть зовні пружні, а в середині жорсткі.
Фото unsplash
Просто злити воду
Просто відкиньте на друшляк і поверніть назад в каструлю. Можна додати трохи оливкової або будь-якої іншої рослинної олії. Або відразу соус.
Фото pixabay