Як правильно варити макарони, скільки часу і що робити, щоб вони не злипалися – все це ми вам розповімо. Отож, швиденько готувати...

Читайте також Відкриваючи легенду Żubrówka: історія створення автентичного бренду

Кількість води

Води повинно бути не менше літра на кожні 100 грамів макаронів. Якщо варите пачку – приготуйте велику каструлю. Дуже велику, бо води в каструлі має бути 2/3.

Вода у каструлі
Фото pixabay

Якість води

Необхідна умова – якісна вода. Макарони вбирають воду, а хлорований або залізний присмак це неапетитно.

Якість води
Фото unsplash

Коли кидати

Кидають макарони в киплячу воду. Кипляча вода – та, яка б'є ключем, а не тільки починає шипіти.

Макарони
Фото unsplash

Коли солити

Солити слід до того, як вода закипить. І ні в якому разі – після того, як закинули в неї макарони. На літр води – 10 грамів солі (чайна ложка з гіркою).

Солити
Фото unsplash

Що з кришкою

Після того, як закинули макарони в киплячу солону воду, закрийте каструлю кришкою, щоб якомога швидше відновити процес кипіння. Як тільки закиплять – кришку зняли, перемішали та нехай варяться на середньому вогні.

Повар з каструлею
Фото pixabay

Мішати чи ні

За весь час варіння можна перемішати від сили разів зо три. Не стійте біля каструлі сторожем.

Мішати макарони
Фото pixabay

Олією не зіпсуєш

При варінні можна додати одну-дві столові ложки рослинної олії. У тих же профілактичних цілях – щоб макарони не злипалися.

Олія
Фото pixabay

Час варіння

Щоб отримати смачні макарони, варіть їх на 1 – 3 хвилини менше, ніж вказано на упаковці. Готові макарони будуть зовні пружні, а в середині жорсткі.

Час варіння
Фото unsplash

Просто злити воду

Просто відкиньте на друшляк і поверніть назад в каструлю. Можна додати трохи оливкової або будь-якої іншої рослинної олії. Або відразу соус.

Макарони у каструлі
Фото pixabay