Східна смакота на мангалі: як правильно приготувати люля-кебаб

27 червня 2021, 11:40
Читать новость на русском

На свіжому повітрі в нас прокидається просто звірячий апетит. Але навіщо ж задовольнятися на пікніку звичними шашликами? Приготуйте щось екзотичніше, приміром смажене м'ясо на паличці – люля-кебаб. Ця страва з трохи дивною для нашого вуха назвою прийшла до нас із Близького Сходу. А тамтешні кухарі славляться своїм умінням смачно готувати.

Традиційний рецепт передбачає використання баранини. Але ми трохи адаптували його під наші реалії. 

Читайте також Нові нагороди Zubrowka: історія успіху найтитулованішого алкогольного бренду

Упевнені, український люля-кебаб вас також не розчарує.

Люля-кебаб на мангалі – інгредієнти:

  • 0,5 кг яловичини;
  • 0,5 кг свинини;
  • 300 г сала;
  • 3 цибулини;
  • 4-5 зубців часнику;
  • чорний мелений перець на ваш смак;
  • сіль на ваш смак.


Готувати на мангалі можна не тільки шашлик / Фото pixabay

Хочете приємно здивувати близьких? Тоді прихопіть з собою улюблену Soplica та здивуйте оригінальним коктейлем, що зробить ваш вечір по-справжньому теплим.

Люля-кебаб на мангалі – приготування:

  1. Свинину, яловичину і сало перемеліть через м'ясорубку.
  2. Поріжте цибулю і часник на дрібні шматочки.
  3. Фарш посоліть, поперчіть і ретельно вимісіть.
  4. Потім фарш гарненько відбийте протягом 15 хвилин.
  5. Накрийте фарш і помістіть в холодильник на 1 годину.
  6. З охолодженого фаршу виліпіть довгасті ковбаски діаметром 3 – 4 сантиметри, і їх посадіть на шампури або шпажки.
  7. Покладіть люля-кебаб на мангал з добре розігрітим вугіллям. Потім переверніть люля-кебаб на іншу сторону і також дочекайтеся появи рум'яної скоринки.
  8. Обсмажуйте, періодично перевертаючи. Залежно від товщини, люля-кебаб на мангалі будуть готові через 5 – 7 хвилин.

Смачного!


Трішки часу і смачний люля-кебаб буде на вашому столі / Фото pixabay