Східна смакота на мангалі: як правильно приготувати люля-кебаб
27 червня 2021,
11:40
Читать новость на русском
На свіжому повітрі в нас прокидається просто звірячий апетит. Але навіщо ж задовольнятися на пікніку звичними шашликами? Приготуйте щось екзотичніше, приміром смажене м'ясо на паличці – люля-кебаб. Ця страва з трохи дивною для нашого вуха назвою прийшла до нас із Близького Сходу. А тамтешні кухарі славляться своїм умінням смачно готувати.
Традиційний рецепт передбачає використання баранини. Але ми трохи адаптували його під наші реалії.
Читайте також Нові нагороди Zubrowka: історія успіху найтитулованішого алкогольного бренду
Упевнені, український люля-кебаб вас також не розчарує.
Люля-кебаб на мангалі – інгредієнти:
- 0,5 кг яловичини;
- 0,5 кг свинини;
- 300 г сала;
- 3 цибулини;
- 4-5 зубців часнику;
- чорний мелений перець на ваш смак;
- сіль на ваш смак.
Готувати на мангалі можна не тільки шашлик / Фото pixabay
Люля-кебаб на мангалі – приготування:
- Свинину, яловичину і сало перемеліть через м'ясорубку.
- Поріжте цибулю і часник на дрібні шматочки.
- Фарш посоліть, поперчіть і ретельно вимісіть.
- Потім фарш гарненько відбийте протягом 15 хвилин.
- Накрийте фарш і помістіть в холодильник на 1 годину.
- З охолодженого фаршу виліпіть довгасті ковбаски діаметром 3 – 4 сантиметри, і їх посадіть на шампури або шпажки.
- Покладіть люля-кебаб на мангал з добре розігрітим вугіллям. Потім переверніть люля-кебаб на іншу сторону і також дочекайтеся появи рум'яної скоринки.
- Обсмажуйте, періодично перевертаючи. Залежно від товщини, люля-кебаб на мангалі будуть готові через 5 – 7 хвилин.
Смачного!
Трішки часу і смачний люля-кебаб буде на вашому столі / Фото pixabay