Буває, розлити звечора холодець у тарілки, поставили у холодильник на ніч, а зранку помітили, що він зовсім не застиг. Не говоримо уже про те, що варити його напередодні потрібно ледь не весь день. Разом з тим, стосовно "не застиг" не поспішайте засмучуватися – є ще шанс врятувати ситуацію і ваше святкове меню.

І ще "Гаррі Поттер 20 років потому…": де дивитися довгоочікувану прем'єру в Україні

Чому холодець може не стягнутися

Найгірше застигає холодець, якщо ви варили бульйон лише з курки. Крім курячих гомілок чи супового набору, у каструлю потрібно додавати ще свинину та яловичину (рульку чи ноги). Дехто для впевненості ще додає желатин, але багато хто не є фанатом таких експериментів.


Холодець / Фото Chefmarket

Як врятувати холодець, якщо він не застиг

Ось у цьому випадку уже, хочете ви чи ні, але без желатину не обійтися. Хоч така добавка трохи і змінює смак, зате страва буде врятована.

  1. Злийте бульйон назад у каструлю та ще раз перекип'ятіть. Це треба зробити для того, аби він не зіпсувався.
  2. На 1 літр води вам знадобиться 25 грамів желатину. Розчиніть порошок у невеликій кількості теплої води (25 грамів на 100 мілілітрів) і залиште набухати на 20 хвилин. Для розведення беріть бульйон, а не просту воду.
  3. Після цього желатин додайте у бульйон, який уже трохи охолонув (до окропу желатин не можна висипати). Добре перемішайте та знову розлийте по формах.