Якщо готувати за цим рецептом, то хліб буде невеличким, адже його фішка – легкість та швидкість. Однак ви впевнено можете збільшувати кількість продуктів до потрібних вам розмірів.

Цікаво Продовження "Ейфорії" та інші головні кінопрем'єри: що подивитися глядачам на OLL.TV у січні

Рецепт бананового хліба

Інгредієнти:

  • 100 грамів цукру для хліба + чайна ложка для скоринки;
  • 60 грамів борошна;
  • чайна ложка меленого горіха;
  • дрібка розпушувача, харчової соди, солі та меленої кориці;
  • 1 середній перестиглий банан;
  • 1 велике яйце;
  • 3 столові ложки розтопленого солоного вершкового масла.

Приготування

Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть невелику форму для випікання, застеліть пергаментним папером і відкладіть.

У середній мисці збийте разом цукор, борошно, мелений горіх, розпушувач, харчову соду і сіль. В окремій середній мисці розімніть банан, вбийте в нього яйце та перемішайте. Всипте бананову суміш до сухих інгредієнтів і перемішайте до однорідності.


Рецепт бананового хліба / Фото baking mischief

Додайте до суміші розтоплене вершкове масло і перемішайте. Перекладіть тісто у підготовлену форму для хліба, залишивши 2 сантиметри простору від верхньої частини форми. У невеликій мисці змішайте цукор і корицю й рівномірно посипте зверху тісто.

Випікайте від 30 до 38 хвилин. Перевіряйте готовність зубочисткою. Потім залиште хліб охолонути протягом 15 – 20 хвилин, перш ніж витягнути. Подавайте і насолоджуйтесь!


Рідним десерт точено сподобається / Фото baking mischief