Більшість уже почали складати меню для новорічного столу, але якщо раптом ви ще не визначилися остаточно, то спішимо підкинути вам смачну ідею. Спойлер: страва готується легко й швидко.

І ще Святковий розіграш від OLL.TV: ще 20 днів і 20 телевізорів, один з яких може стати вашим

Йдеться про оригінальний рецепт запеченої картоплі. Оскільки та сам картопля, мабуть, найчастіше зустрічається на застіллях, то можна спробувати приготувати й подати її зовсім незвичайним способом. Наприклад, з пивом. Запевняємо, гості оцінять!

Картопля, запечена у пиві

Інгредієнти:

  • Картопля – 900 грамів;
  • Курка/індичка (філе/гомілка) – 800 грамів;
  • Пиво – 0,3 літра;
  • Сметана – 200 грамів;
  • Перець чорний, приправа для картоплі та для курки – на ваш смак;
  • Зелень (можна взяти сушені або заморожені кріп та петрушку);
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  1. М'ясо наріжте невеликими шматочками, а картоплю – кружальцями. Усе викладіть у форму для запікання.
  2. Тим часом приготуйте заливку: для цього змішайте сметану з сіллю, перцем, зеленню та рештою приправ. Залийте соусом картоплю з м'ясом.
  3. Відправте запікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
  4. Тоді витягніть з духовки, залийте пиво і ще поставте на 15 –20 хвилин.

Смачного!

Читайте також Як швидко почистити картоплю для олів'є: цей трюк займе у вас лічені секунди


Картопля, запечена у пиві / Фото instagram

Текст публікації Єви Шишової:

Здоровий рецепт із пивом. Таке можливо, так! Кілька днів тому я показала у сторіс страву, яку мої друзі вм'яли за 5 хвилин. Рецепт і справді найсмачніший. А ще – простий та швидкий у приготуванні

Інгредієнти

Картопля – 900 грамів
Курка/індичка (філе/гомілка) – 800 грамів
Пиво – 0,3 літра
Сметана – 200 грамів
Перець чорний, приправа для картоплі та для курки – на смак
Кріп
Сіль.

Спосіб приготування:

Нарізати м'ясо невеликими шматочками (якщо філе, а не гомілка), а картоплю – кружальцями і викласти все у форму.
Змішати приправи, сіль, перець зі сметаною.
Залити картоплю з м'ясом приготовленою сумішшю та поставити в духовку (180*) на 25 хвилин.
Після цього полити пивом та залишити ще на 10 – 20 хвилин.