На приготування обох рецептів ви витратите не більш ніж 15 хвилин. Пропонуємо класичний рецепт, який сподобається усім. І також особливий – для фанатів білого шоколаду.

Зверніть увагу "Гаррі Поттер 20 років потому…": де дивитися довгоочікувану прем'єру в Україні

Класичний гарячий шоколад

Інгредієнти:

  • 250 мілілітрів молока;
  • 1 столова ложка какао;
  • 1 – 2 столові ложки м'якого світло-коричневого цукру;
  • 25 грамів темного або простого шоколаду, дрібно нарізаного та ще трішки натертого для подачі;
  • 1 столова ложка збитих вершків або простих вершків.

Приготування

Нагрійте молоко, какао, цукор і шоколад в невеликій каструлі на середньому вогні, поки шоколад та цукор не розтане. Перемішуйте суміш, щоб какао розчинилося, але не кип'ятіть.

Перелийте в кухоль і додайте вершки, щоб вони були зверху. Для подачі додайте ще тертого шоколаду.


Рецепт гарячого шоколаду / Фото BBC

Білий гарячий шоколад

Інгредієнти:

  • 4 склянки молока;
  • 1 склянка стружки білого шоколаду хорошої якості або нарізаного білого шоколаду;
  • 1 чайна ложка чистого екстракту ванілі;
  • щіпка солі за бажанням.

Додаткові складники: стружка білого шоколаду, зефір, збиті вершки, цукерки.

Приготування

Перелийте молоко, білий шоколад, ваніль і дрібку солі в середню каструлю. Постійно перемішуйте на середньому вогні, поки шоколад не розтане і суміш не стане однорідною, але не кип'ятіть. Посипте стружкою білого шоколаду чи зефіром за бажанням.


Рецепт білого гарячого шоколаду / Фото celebrating sweets