Трайфл – чудовий десерт, який може поєднувати безліч фруктів та начинок. В цьому його особливість і незрівнянний смак!

Цікаво "Позолочене століття": велика прем'єра від творця "Абатства Даунтон"

Рецепт трайфла з шоколадом та вишнею

Інгредієнти:

  • 400 грамів вишень в сиропі;
  • 150 мілілітрів жирних вершків;
  • 80 грамів шоколадного брауні чи бісквіту;
  • 200 грамів подрібненого темного шоколаду;
  • 150 грамів маскарпоне;
  • 2 столові ложки цукрової пудри.

Приготування

Візьміть форму для випікання та застеліть її пергаментом. Процідіть вишні від сиропу. Доведіть сироп до кипіння і варіть, поки він не загусне і не зменшиться вдвічі.

Це триватиме приблизно 5 хвилин і знову додайте вишню. Суміш викладіть на дно форми і залиште охолонути.

Збийте половину вершків до загустіння, але не до міцного стану. Викладіть його шаром на вишню. Брауні або капкейк наріжте шматочками і покладіть поверх крему.

Ретельно розтопіть 100 грамів шоколаду в невеликій каструлі й залиште трохи охолонути. Покладіть маскарпоне в миску, додайте решту вершків і цукрову пудру та збийте все електричним міксером. Додайте розтоплений шоколад.

Викладіть суміш і розгладьте поверхню. Поставте десерт в холодильник на 30 хвилин. Тим часом розтопіть шоколад, що залишився. Покладіть його охолонути та змастіть десерт знову.

Зачекайте, поки шоколад застигне, а потім накрийте форму і покладіть в морозилку. Заморожуйте до 1 тижня.

Готуємо шоколадно-вишневий трайфл: дивіться відео

Для подачі витягніть форму з морозилки і залиште на 10 хвилин, а потім перекиньте на тарілку. Залишіть трайфл ще на 20 хвилин. Можна подавати!