Розберемося просто зараз. Якщо вам та вашій родині смакують печериці, запам'ятайте ці важливі правила.

Читайте також: Печериці на грилі: як їх правильно обрати й смачно приготувати

Чи потрібно мити печериці

Незалежно від того, зібрали ви гриби в лісі чи придбали в магазині (на ринку), їх обов'язково потрібно мити.

Обов'язково мийте гриби перед приготуванням / Фото Flickr

У лісових грибах може бути повно комах чи інших шкідників. Та й печериці з грибних ферм, хоч і ростуть у штучних умовах, далеко не стерильні. Крім того, на грибах може бути пил та інший бруд. Купивши печериці в магазині, подумайте, скільки людей могло брати їх до рук до того, як цей продукт обрали ви.

Чи потрібно замочувати печериці

Печериці не лише містять багато води, вони її ще й легко вбирають. Тож магазинні гриби не варто довго тримати у воді, а тим паче замочувати перед термічною обробкою.

Цікаво: Головний секрет смачних овочів на грилі: як нарізати й у чому маринувати

Печериці з лісу краще замочити в концентрованому соляному розчині на 15 хвилин. Так ви позбудетеся всіх комах, які причаїлися в грибах.

Лісові печериці потрібно замочувати / Фото Marthastewart